Blogger templates

Nov 24, 2008

Bukit Tinggi, Pahang

School holiday nih korang takde plannin' pegi mane-mane ke? Hubby aku ajak pegi jalan-jalan ujung minggu nih tapi masalahnye aku tak tau nak pegi mane.... Maklumla... dulu kita orang ada sowang jek budak kecik, sekarang nih dah ada lagik sorang. So, kena make sure tempat tuh senang nak bawak stroller dan lagik satu tak panas. Lagipun last minutenye plannin' nih payahnye bab nak bookin' hotel jek. Ditambah dengan musim coti sekolah nih perghh... mesti penuhnye lah... Korang rase mane tempat yang senang nak bawak dua owang budak kecik nih yek selain dari tempat kat pic bawah nih???

Cane pon untuk sape-sape yang takde idea nak pegi jalan-jalan. Trylah jalan-jalan dekat Bukit Tinggi. Besh gak pegi sini tapi kalo nak stay dan makan-makan kat sini regenya memang quite expensive. Gayanya pon dah macam kat oversea, agaknya tuhla sebabnya mahal kot. hehehe... Tapi aku tak tido pon kat sini sebab nih semua plannin' mengejut (kita orang memang camtuh... kalo plannin' btol-btol jarangnya menjadi so baik toksah plannin'...)

Kalo korang nak tau, dalam pic nih Danish baru jek umo 4 bulan (eh..eh... sama dengan Ariana la waktu nih). Kecik-kecik lagik dah pegi jalan-jalan dengan mama papa dia kan? Ikutkan dia tak paham apa-apa pun lagik tapi aku tengok dia cam enjoy jek dengan the new things keliling dia. Asyik senyum ajek memanjang. Tapi yang kelakarnya tuh, Danish lebih banyak tido dari berjaga. Maybe sebab cuaca sejuk kot, tuh yang besh tido tuh.

Cuma aku nak bagi advice sket, kalo korang nak naik Bukit Tinggi nih, korang kena make sure performance kete korang ok. Maksud aku tuh, takdelah sampai kena tuko kete baru kot ye pon...hehehe. Tapi at least kete korang in gud condition, jangan sampai semput tengah jalan udahla.... Apetaknya nak naik atas nih jek kete korang kena panjat bukit setinggi lebih kurang 75 degree. Masa nak naik kat atas nih, perghh...terus-terang aku cakap memang suspen gaklah aku rase. Tapi bile dah sampai, korang akan melihat satu permandangan yang sangat chantek. Hah... untuk cik munirah cayang aku, sis kiut perantausepi1306 dan juice chumel yang suke amik pic banyak-banyak tuh sesuai sangat kalo nak pegi sini. Kat sini ada macam-macam tempat yang korang bole pegi/bergambar tau. Antaranya rumah jepun, kebun bunga, resort ala-ala oversea, rabbit farm dan macam-macam lagiklah. Tempat nih sebenarnya tak bape sesuai kalo orang tuh jenis nak happening-happening gitu, dia mostly untuk relax-relax sambil enjoyn' the scenery. Ape-ape hal jom layan pic aku nih k...







20 comments:

  1. mcm kat oversea la kak.
    huhu
    danish cutenye...
    :D

    ReplyDelete
  2. lamanya tak pegi bukit tinggi.. sejuk lagi ke kat sana??...sejak2 global warming nih..

    ReplyDelete
  3. hi salam perkenalan ...bukit tinggi skrg dah tak sejuk cam dulukan ....tp i suka bawak anak2 p sini gak ..especially kat rabbit farm ..rabbit skrg pun dah tak byk kan ....nama anak kiter lebih kurang lah ejaan jer lain ...heheheh

    ReplyDelete
  4. dah lama tak ke bkt tinggi...still sejuk ke?

    ReplyDelete
  5. yang,
    bestnyer gi bukit tinggi..

    eh...rumah dah cat kaler baru nampak...

    ReplyDelete
  6. oo igt br g..so ariana nk bwk g mn lak? comel ye danish kecik2.dh beso2 ni makin hensem lg..

    ReplyDelete
  7. cantik la Reena...
    ayu gitu...
    lama x pi sini, last masa belasn tahun... huhuhu lamanyer...
    nanti cuba curi2 masa pulak..

    ReplyDelete
  8. waaa...bestnye tgk gmbr2 tu..so pas nie bila nk gi bukit tinggi klang..ehhehe..

    ReplyDelete
  9. cik manis - kalo tipuw bgtau kat o/sea mst owang percaya gak kan?? ekekke *tapi takpe akk nih jujur owangnye*

    emilia azman - waktu pegi nih 2 taun yg lps...still sejuk yg amat lgk yang...smpi gigil2 jugaklah bile angin tiup... tp skrg nih kite tak tau lah plk sejuk ke @ suam2 kuku jek....

    aryana - yeke...yang rabbit kat situ dh kurg?? ikutkan dah 2 taun kite tak pg bkt tinggi....

    a'ahla nama anak kite lbh kurg serupa la...msti sama2 kiut nih...heheheh

    rasp - last pg 2 taun lps...sjk gilerrr...sis...

    nurmala - besh yang kat sini...nnti pg honeymoon kat sini k...

    a'ah yang...kite bowink' cat lame.....tuh yg tukau tuh...

    sery - tuhla still takde plannin' lagik yang...nak bwk ariana pg mane ek??? hmmm...

    sweetmama - nanti pg bwklah skali bdk kecik tuh k...yang....

    yanmie - *ahaks* lupe plk klang pon ade bkt tinggi...nanti kalo pegi bkt tinggi, klang...kite callin' k....

    ReplyDelete
  10. best kn bukit tinggi..
    ala2 overseas gitu.
    nk pegi juga :P

    ReplyDelete
  11. dah byk hari tak sempat bukak blog reena.rupanya dah tukar template..danish ms 4 bln tu bulat, comel ye..:)

    ReplyDelete
  12. shafie - pegi lerr...mane tau bole merawat hati... *ahaks*

    idayu - mase kecik2 danish mmg tembam btol... tp start jek dia dah pandai jalan..trus lemak2 tuh terhapus yang...ekekke

    ReplyDelete
  13. wahh bestnyer cuti2 malaysia...
    even juice duk kat pahang tapi x penah gi bukit tinggi tau...
    erm nanti nak honeymoon kat ctu ar (hissh jelesnyer nak kawinnn)

    ReplyDelete
  14. Kita tak pernah pergi lagi bukit tinggi tapi orang cite cam best je... reena cite pun cam best je... bila lar kita dapat pergi tu...

    ReplyDelete
  15. bestnye..dh mcm kt negeri omputih i tengok u sis...

    bagus reena bwk ank2 jln2 time they kecik lagi..bg die biasa n menikmati suasana sekeliling supaya tk lah nnt cam org tk tau pe je kn...

    ReplyDelete
  16. hi reena, me again ....sila p blog kiter copy soalan tag yer ...awk kena tag ....selemat menjawab ...heheheheheh

    ReplyDelete
  17. juice - hah...juice mmg sesuweii utk honeymoon bleh...peluk2....*opss...nih khas utk org kawen jek k....*

    akuni - alahai sis....siannye takpe...one day ajk hubby pg k...

    ladyell - a'ah sis bile...kite rajin bwk danish pg jln2 nih...dia cpt btol blaja benda2 baru....skrg byk tol mulut tanya itu ini...

    aryana - okie yang...nanti kite smpi sana k.....

    ReplyDelete
  18. wah..
    best nya melancong..
    tumpang komen jer..huhu

    Buat duit internet - cara buat duit - kerja sambilan. Cara buat duit internet secara kerja sambilan hasilkan RM40 ribu sebulan di peluang perniagaan. Buat duit internet dengan bisnes hebat, produk hebat, plan lumayan, bonus tinggi, tak ada loan, ajak 2 orang join, anda dah nak dapat balik modal. An opportunity to earn extra money.. Join Us Now!!

    Sureincome,
    Buat Duit Internet | Cara Buat Duit | Kerja Sambilan

    ReplyDelete
  19. pernah sekali aje ke sana.. itu pun atas urusan rasmi... meeting di sana... merasa la jugak.. kalau nak g sendiri... kena congak2 la kot..

    teringat pulak... masa kat sana... jumpa Amy Mastura... buat klip video TV3 MyaZara kot kalau tak silap... best jugak...

    situ semacam lost world la Reena... akak je yg rasa camtu.. hikhikhik...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)