Blogger templates

Jun 13, 2012

Krispy Kreme Malaysia

Korang teringin makan donut yang lembut di dalam tapi rangup di luar? Hah... i cadangkan supaya korang cuba makan Krispy Kreme Doughnuts. Feel makan donut dekat sini lain dari yang lain tak macam makan donut jenama lain yang kadang-kadang rasa macam sedikit muak (tu i yang rasa, hehehe... tapi bergantung atas lidah dan perut masing-masing. Kalau lapar semua makanan pun sedap. Betul tak?) I pernah cover cerita berkaitan Kripy Kreme Doughnuts sebelum ni dekat entry yang ini ---> http://www.reenaonline.com/2009/08/krispy-kreme-nyam-nyam.html. Waktu entry lama ni ditaip, i tengah mengandungkan anak i yang ketiga, Damien. Selera orang mengandung memang boleh tahan, pukul 1:00 petang dah makan nasi, pukul 3:00 petang nak makan manis-manis pulak. Tulah kelebihan orang mengandung, boleh makan tanpa ada perasaan bersalah gitu (seronoknya!!!)

Disebabkan lokasi Krispy Kreme tak berapa bersepah banyak macam restoran Big Apple Doughnuts dan J.Co Doughnuts jadi rasanya setakat dari tahun 2009 sampai tahun 2012 adalah 4 kali je i makan dan singgah di Krispy Kreme Doughnuts (mak aihhh... purata lebih kurang setahun sekali je?!! Duhh...) Nak buat macam mana, kedudukan Krispy Kreme bukan berada dalam lingkungan tempat-tempat yang i selalu datang. Kalau pergi pun dekat kawasan yang berhampiran dengan Krispy Kreme, i dah tak nampak lagik kesedapan Krispy Kreme Doughnuts sebab perut keluarkan bunyi minta makanan yang lagik besar kuantitinya (heppp... pelahapnya betul perut ni kan? Hehehe....)

Jadi, entah macam mana waktu berjalan-jalan dekat Setia City Mall (shopping complex ni baru je sebulan bukak dekat Shah Alam, cerita lebih lanjut. Tunggu entry i seterusnya ok). Tak sangka i boleh terserempak dengan Krispy Kreme (bunyi macam terserempak dengan bekas kekasih hati aje. Hamboi-hamboi-hamboi). Apa lagik terus emosi rasa excited ajak hubby minum petang dekat sini. Serius, kita orang rindu betul nak menikmati donut Krispy Kreme yang super best dan sedap ni. Harga sebiji donut Krispy Kreme ialah bermula dari harga RM2.50 hingga RM2.80. Atau kalau nak jimat, korang boleh beli setengah dozen (6 biji) RM15.00 untuk pelbagai perisa donut pilihan. Manakala untuk harga minuman pulak dari serendah RM5.50 (Hot Tea) hinggalah yang paling mahal iaitu RM12.00 (Delicious Mocha). Oklah kan harganya, tak mahal dan tak murah pun (hehehe...)

Alamat Krispy Kreme Doughnuts :-

SETIA CITY MALL
LG-K01, No. 7, Persiaran Setia Dagang
Bandar Setia Alam, Seksyen U13
40170 Shah Alam
Selangor

Nombor Telefon : [03] 5631 1298

BERJAYA TIMES SQUARE
Ground Floor, Lot G-08A
Berjaya Times Square
No. 1, Jalan Imbi
55100 Kuala Lumpur

Nombor Telefon : [03] 2119 7373

Waktu Operasi :
Dari hari Ahad hingga hari Khamis bermula dari pukul 8:00 pagi hingga 12:00 tengah malam.
Untuk hari Jumaat, Sabtu dan Ahad pula, dari pukul 8:00 pagi hingga 1:00 pagi

MID VALLEY MEGAMALL
Lot LG-074A, Lower Ground Floor
Mid Valley Megamall
Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur

Waktu Operasi : Setiap hari dari pukul 10:00 pagi hingga 10:00 malam

SUNWAY PYRAMID
LG2 Floor, Sunway Pyramid Shopping Mall
No. 3, Jalan PJS 11/15
Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya
Selangor

Untuk dapatkan keterangan lanjut mengenai sejarah Krispy Kreme Doughnuts, nak buat pertanyaan atau nak tahu sebarang berita baru, korang bolehlah pergi ke laman web Krispy Kreme ---> http://www.krispykreme.com.my/history.html atau LIKE Facebook Krispy Kreme Malaysia dekat sini ---> http://www.facebook.com/KrispyKreme.Malaysia

Jemput-jemputlah tengok gambar i yang tak seberapa. Macih semua.


Tengah tunggu order.


Senarai harga donut dan minuman dekat Krispy Kreme.
Jenis-jenis donut yang ada dekat sini. Sumber gambar dari Facebook Kripsy Kreme.
Donut nombor 12. Apa nama? Pergi cari sendiri. Hehehe... 
Yeay yeay! Dapat belon. 

Ada kerja kosong tu, siapa suka makan donut bolehlah apply. Hehehe...

p/s : Sorry sebab macam terabai nak jawab soalan korang dalam blog i ni. I jengah rumah korang dan jawab soalan slow-slow takpekan? Thanks for reading :) Agak-agak siapalah orang yang ke-700 kan?

*Huwaa... kerja pejabat selambak sekarang ni... balik rumah otak dah penat.

27 comments:

  1. nmpk mcm simple je doughnut ni kan.. mesti sedap! yang donut no 12 tu atas dia macam peanut butter jeee... nyum nyummm ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple tapi sedap :)

      A'ah dear, yang nombor 12 tu Peanut Butter dan Chocolate.

      Delete
  2. woohooo...cam best jer k.reena, leh cube nie..;)

    ReplyDelete
  3. suke tgk airnya tu..npk sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik, orang tengok donut akak pulak tengok air eh? Hehehe... Air dekat sini pun best kak :)

      Delete
  4. i plak donut2 nie kureng skit sis...
    tapi suka layan cold drinks dorang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kalau satu, dua tu ok je makan donut sis. Tapi bila masuk yang nombor tiga, confirm jadi muak. Hehehe... A'ah cold drinks dekat sini not bad tapi quite mahal jugaklah :)

      Delete
  5. memang macam sedaaap je tu..boleh try bila2 ni..tq reena..selalu share tpt2 mkn menarik..dh mcm jln2 carik mkn pun ada..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... sama-sama kak eja.

      Saje share dengan kawan-kawan kak. Lagipun untuk rekod sendiri jugak :)

      Delete
  6. Penah try tapi tak ingat dah rasa dia. Nampaknya, terpaksa la pegi lagi skali ni utk mengingatkan semula apa rasa donut ni. The nearest dekat MidValley.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... kelakar tau dia ni. Amacam sedap tak? :)

      Delete
  7. bestnya duduk area2 town.. kat tempat sy ni apa yg best2 nak makan pun takdo.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai cian dia, tapi duduk area town ni kan awak, duit yang keluar pun macam air. Huhuhu... :)

      Delete
  8. sy kalo pasal donut ni sangat memilih..sy paling suka J.co.n kat tmpt sy nih,J.co plg dekat kat Pavilion.Haih mmg jenuhlah kalo nk gi situ.Tp kalo Big Apple mmg bersepah n sy xsuka Big Apple.Krispy Kreme nih,xpenahlah plak nmpak(cam ne nk nmpk kalo jarang gi kat Times/Mid valley).Kalo tgk donut ni dari luaran,macam sama je mcm donut2 lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, rasa dia yang membezakan tapi bila makan banyak-banyak sama je macam rasa donut yang lain. Hehehe

      Delete
  9. sedapnyaaaa !! tah bila la dapat pegi sana. mkn donat yg sedap tuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila jalan-jalan sini, pergi lah makan donut tau. Hehehe

      Delete
  10. tak pnh mkn lg. tp suka jco dr big apple. tp mmg ada kawan ckp krispy kreme i lg sedap dr mane2 donut pn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Cha, nanti cubalah makan tau :)

      Delete
  11. Dulu masa dgn Berjaya selalu gak terai krispy creme ni...donut ni sedap cuma manis sikit....dah lama betul tak pekena...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, walaupun manis yang best dia crunchy sikit kan Posh berbanding donut lain :)

      Delete
  12. sy xbape sgt lah ngan donut ni sebab rasanya yg manis sgt..tapi ada gak beberapa kali try donut Krispy Kreme ni..maklumlah rajin pi shopping murah2 kat Times Square..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... sebab tulah kalau makan donut kena ada air kopi sebab nak lawan kemanisan donut tu dear :)

      Delete
  13. tak pernah try lagi yg ni...

    biase try big apple je...sebab tu la yg dekat dengan tempat i...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... ala Big Apple pun ok jugak :)

      Delete
  14. yg flavor coklat mcm alien tu ade x reena

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)