Blogger templates

Oct 20, 2008

DVD

Aku & hubby memang suka tengok movie kat cinema.
Time berdua-duaan, dolu-dolu...
cite mr cinderella pon kita orang layan gi tengok
(nih semua... gara-gara tahap kebosanan ditahap terlampaulah nih,
Ikutkan tak minat pon... ekekek - no heart feelin' yek peminat-peminat yusry).
Tapi bila start dah ada si kecik, kita orang apply half day
semata-mata nak gi tengok movie sama-sama.
Nak gi tengok time weekend sian pulak nak tinggalkan baby.
Cuma sekarang nih, kita orang dah kurang tengok movie kat cinema.
Kita orang beli DVD jek...
Tapi yang cetak rompak jela... nak beli yang ori kita orang tak mampu...
(hamboi... statement berani mati nih....ekekke)
Kepada pegawai-pegawai yang berkaitan, ampunkanlah kami nih yek *ihik*)


Nak dapat DVD yang piracy sekarang nih cam dah payah sikit kat KL nih kan??
Penah jumpa kat Up Town tapi satu DVD dia belasah kita orang RM10 hinggit.
Dahla mahal... kualitinya tah hape hape tah.
(tuhla... lain kali beli yang ori, lagik nak komplen banyak ek... ekekke)
So, time balik raya kat Johor ari tuh,
kita orang borong dengan jayanya 23 keping DVD dekat Holiday Plaza, Johor Bahru.
Besh sangat... apetaknya satu DVD RM 5 hinggit jek tau...
Dahlah tuh, kalo beli banyak-banyak tokey dia bagi 2 atau 3 DVD free
(ala... dia orang pon dah untung banyak, setakat 2 atau 3 DVD free tuh apa sangatlah ruginya)
So far kualitinya memang class.
Cuma ada 2, 3 cite jek yang aku takleh nak bukak.
Tapi dun worry bole pulangkan balik janji kedai dia still wujud lagiklah kat situ.
Kata member aku kat Batu Feringgi pon bole dapat gak DVD pirate nih.
Nanti one day aku nak usha kat sanalah pulak.
Tak pon ada sesape yang dok kat Penang tak?? Bole aku kirim belikan DVD untuk aku
*wink... wink*

15 comments:

  1. ha'ah klu beli dvd kat holiday plaza tu...memang blh tukar dan harganya pun murah.. dulu, rajin gak kesana..

    ReplyDelete
  2. hehehe..kita dah lama xbeli dvd kak..
    keje asik mendonlod..
    pastu roger kwn2x yg kaki donlod kalau ada citer baru minta jee..
    mun slalu donlod series je..

    akak layan gossip girl x???

    ReplyDelete
  3. Memang statement berani mati nih. Dah lama tak gi tengok kat panggung wayang. Aku ngan hb suka tengok action movie. yang citer melayu tak pernah lagilah..er..sori ah..

    tapi, bila dah beranak pinak nih, aku bantai plak movie cam harry porter, High School Musical. Anak2 aku nih...terlalu fanatik tengok movie nih. Lalala..nak gi tengok High School Musical ngan bebudak riang kat umah tuh,ujung minggu nih...nak join??

    ReplyDelete
  4. ooo..nak kena report nih =P

    kat ipoh 1 DVD rm6 je
    yg clear btol punya.
    hehee...

    ReplyDelete
  5. haha..akk, manis stdy dkt penang la...nnt leyh la krim..hehe

    ReplyDelete
  6. Confirmed statement 'maut'... hati-hati ek... beli 1 cd/dvd cetak rompak pun boleh naik turun mahkamah tau... (kalau kantoi lar, so sebelum membeli pandanglah ke kiri dan ke kanan dulu ek)

    ReplyDelete
  7. uik! statement gntung dri tu reena..heheh..ha klu kt penang nih 1 rm4 jek dvd..moh le beli..tp sery jrg beli..beli skali 2 jek pstu da je yg xkena..lekat lah pa lah..hampeh tul!

    ReplyDelete
  8. yan pun sama, semenjak dh ada yang kecik nie dh lama tak masuk cinema.. baru nie dapat tiket free tapi tak pegi..cian plak ngan yang kecik nie kena tinggal...so tiket tu ku sedekahkan kepada kakak ku...amin..hehehheee...

    ReplyDelete
  9. kita pun dah lama tak pekena wayang ni..since kawen..tak sempat lg nk pegi..tmbh lak dah ade si kenit tu..lagi la pyh..huhu

    sama la..dulu citer diva popular & zombi kg pisang pun layannnnn.sbb tahap kebusanan yg melampau..time nk beli tiket tu rase mcm malu je..hik hik..

    ReplyDelete
  10. biasa lah sis bila dah beranak pinak ni stop jap aktiviti terjah cinema kan..now kita layaannnn dvd..pirate pun pirate lah asal clear oooppss larikkksss polliiissss :D

    ReplyDelete
  11. yang menyampah tu terbeli pirated DVD yang ada orang gelak² sama sambil dia punya kamera gegar²... macam kena gegar je perut ni...

    ReplyDelete
  12. reena..time dah ber3 ni..leh gak berdua2an kan...hhe..syoknye! eila pun as long as berdua..leh lagikla p tgk wayang tgh mlm...dulu2 mase bercinta..tak buleh..dah kawen ni..sakan woo..lepaskan gian..hihihi

    ReplyDelete
  13. wah..byknye cite.Sy ni lgla..tak pernah masuk panggung..:))ahaks.Tapi ada gak beli VCD.Malangnye..dahlah soundnye trouble..subtitle,ntah indon mana yg translate.LAst2 terkapai gitu jela CD2 tu..

    ReplyDelete
  14. cutemiut78 - sis, nanti bolela kite pg shoppin' dvd sesame... nak tak?

    munirah abd - hamboii yang.. mst byk gossip nih... ekeke... akk tak penah sempat nak tgk pompuan b'gossip tuh tapi kalo ade org nak bg cite tuh... kompom kite tak tolak *ahaks*

    whitetulip - beshnya yang... nak itut... kem skali tiket flight 4 org pegi balik k... ekekeke... bole tak? *wink..wink*

    darlee zuris - syhhh.. jgn la gitu yang... ekekke...

    cik manis - wahhh... akk sayang kat manis... *ihik*

    akuni - iyeke sis... pergh...nih yg ketaq nih...

    sery - ahaks...nama pon cetak rompak yang...

    yanmie - lain kali kalo dpt tiket pree yan pass lah kat kite *ihik*

    della - kahkahkah... kalo tgk cite melayu cam tak berbaloi beli tiket wyg kan yang..?? sbb bile raya mesti kuar kat tv punya... *perghh... selambanya ayatku ini...sowi..*

    rasp - ekekkek... ampunkan kami polis sbb kami owang miskin nak beli dvd ori...bole gitu sis?...

    suealeen - hheheh.. terok sgt pirate nye... yang...

    eila @ along - nak buat cane sis, kena pandai curik2 time... sekali-sekala nak gak berangan jd org muda2 nih...berdua2 an gitu...

    enchek camera - hepppp... no...no..no...

    ahadi &idayu - alahai siannye yang... nape tak tanya tokey tuh sbm beli...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)