Blogger templates

Dec 11, 2008

4 Months of Baby Development

Nak tau apa perkembangan baby yang berumo 4 bulan?? Jom kite jenguk-jenguk ape yang Ariana pandai buat... selain daripada pandai menangis dengan tido (ekkekeke... boley gitu??)




- Bile terlungkup, pandai angkat kepala tinggi-tinggi
- Suke gigit toys yang ada dekat tangan, sampai meleleh air liur kegeraman
- Suke tengok muke dekat cermin (*ihik* cam tiru mama jek...)
- Suke belek somethin' yang ada dekat tangan
- Suke berkawan atau senyom dekat orang yang dia rapat
- Suke angkat punggung tinggi-tinggi, lepas tuh reverse ke belakang
- Mudah interesting dengan benda yang colorful
- Suke angkat kaki tinggi-tinggi sambil pegang hujung stokin
- Kalo kite baringkan dia cam biase, mesti nak pusingkan badan... tak reti dok diam tau.... ade je benda yang dia nak explore....
- Suke buat macam-macam bunyi especially burrr...burrr...
- Suke diri tegak-tegak time kite pegang... pastu jump..jump...

Ape-ape hal pon... sronok sebenarnya tengok dia orang nih membesar, ada jek aktiviti baru yang dia orang start learning... cam tak caya pon ada jugak....

20 comments:

  1. cute sgt ariana niiii!!
    huhu
    geram btull..
    :D

    ReplyDelete
  2. akak!

    suke angkat kaki tinggi2 dan main ujung stokin? huhu. orang kate kan, tu tanda nanti nak dapat adik tau... hikssssss

    (leh pakai ke nih???)

    ngehehehe..

    btw, arianna is very the darling one. sungguh kiut... huhu...

    balqis kem syalam kat arianna.. =)

    ReplyDelete
  3. da makin cute..
    t besar lg cute ni..hehe

    ReplyDelete
  4. wahh..ariana dah pandai macam2
    bagus2..
    cepat belajar nih

    meh sini kiss sket
    muahhhh!!!

    ReplyDelete
  5. Ya Allah..
    gebunyer dia..
    comel la..

    ReplyDelete
  6. ibu lemang main bum bum chakkkk kat ariana..hehehe..

    kakak alya and kakak dhia kis ariana.. mmmuahhh..

    ummi balqis..
    kalau orang kampung lemang kate.. kalau dia gigit kaki dier itu tanda nak adik.. experiance lemang, jadi betulll..tu kakak alya dah dapat adikkkk..hehehehe

    so sekarang kalau ariana gigit kaki dier... reena joint gigit sama2..mana tau dapat kembar..heheheh

    ReplyDelete
  7. betul la reena.. rasa touching tau bila tgk perkembangan anak ni

    ReplyDelete
  8. wahhhhh comelnya dia...
    suka angkat montot tinggi2x then reverse yeee..hehehhehe
    comel sungguh aksi itu...

    ReplyDelete
  9. seronok tengok perkembangan baby at this age, so cute :)

    ReplyDelete
  10. Kiut =)
    Kalakar aje.. cr mama dia buat descriptions :)

    ReplyDelete
  11. huh yang..bam2 je baby ariana nihh..hiks..minum susu ape ni..susu bdn je ke??ciummm sikit..muahhh..

    ReplyDelete
  12. Reena...daddy ada anak teruna hensem...ni datang nak merisik anak dara yang cun tuh...heheheh!

    Comel!

    ReplyDelete
  13. hai mcm2 bdak comel ni leh wat dh kn..geram tgok rmbut..mahal!..muka cam mama dia..

    ReplyDelete
  14. aunty mmg gewam tgk budak nie tau...babap & gigit skkkiitt leh tak!

    ReplyDelete
  15. ariana yg kiut...

    nnt leh geng ngan aryff yg kiut gaks...ahaxx..

    ReplyDelete
  16. cik manis - opsss...jgnla geram2 kat saya...saya tak bersalah (ariana say) hehehe...

    ummi balqis - mama ariana tulun jwbkan slm balqis - waalaikumslm - bile kite nak main same2 nih balqis - nih ariana tanye kat balqis....heheheh -

    shafie - tenkiu uncle shafie...huhuhu...

    darlee zuris - ariana kiss gak kat aunty

    nurmala - *ihik* tenkiu aunty...

    lemangcute - ariana terkejut hepi dgn bum..bum cak aunty lemang....

    psl gigit kaki tuh, org kg kite kan yang... tandanya 2 taun lgk dpt adik...*ahaks...bole caye ke??*

    cutemiut78 - sedih kegembiraan gitu tau sis...

    munirah abd - aunty nak buat camtuh pon bole jgk...ahaks....

    moralle - a'ah sis...kalo bole nak bio dia kecik comel lote cam gini jek....ekekeke...

    tny - eekekke... yeke yang??

    eila@along - dah tak b/feed dah yang... ariana kena minum soy milk brand isomil yang...sbb dia allergic cow's milk...

    daddy cool - eekkekek...tuh daddy kena tanya bakal besan (papa ariana) approved ke idok???

    sery - ahaks....abg syahmie nak sket rambut kite ke?? huhuhu...

    rasp - no...no...no... ekekekek...

    may - ahaks bole jek yang...

    ReplyDelete
  17. best nye ade baby kan... huhuhu... cayang sketttt kat Ariana tuh.. muahhh....

    ReplyDelete
  18. @liyannuar - insya-Allah one day...turn sis k....aminnnn...

    ReplyDelete
  19. cepatnye ariana..dah pandai angkat punggung ye..comel tul ariana..geram tgk..:)peluk cium tuk dia ye..hehe

    ReplyDelete
  20. alhamdulilah...kite pon suke sgt tengok dia cpt belaja tau yang... anyway ariana ckp tinkiu aunty.. *ihik*

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)