Blogger templates

Jan 4, 2009

Genting Highlands 2008

Taknak balik... taknak balik
Sambil menghentak-hentak kaki ke lantai
*takkan ler ke udara kot ye pon...hehe*
Bile dah balik dari Genting nih maka berakhirlah coti-coti enjoy aku
selama seminggu....
Cess... nape bile coti rase kejap aje...
Tapi bile start keje nak tunggu sampai ke hari Jumaat tuh
Rasenye perghhh... toksah cakaplah, torture gile aku jadinya

Arghhh... persetandulikkan pasal keje....
Baik aku cite pasal Genting nih lagiklah syiok.

Korang nak tau tak cuaca kat Genting sekarang nih
15 darjah celsius gua cakap sama lu...
Tak caye... cuba korang nengok pic nih


Punyalah sejok tak hingat kat sini...
Dan gara-gara keadaan kaji cuacanya
yang menunjukkan mendung plus hujan jek memanjang
Maka tak dapatlah kita orang menikmati games outdoor...
Owh!! Sungguh padan muke kesian dekat kita orang

Kali nih kita orang pulun main game indoor.
Ariana yang comel lote nih pon aku angkut skali main games.
Sib baiklah dia ok jek kat sini.
Cam tau-tau jek mama, papa dengan abang dia nih nak main games...
Pulak tuh masalahnye budak kecik sowang nih glamor bebeno kat sini..
Jeles mama tau *ahaks*.
Stiap kali aku jalan, dukung ke atau tengah lepak-lepak...
Ade aje orang nak tego dia...
Kecik-kecik dah ramai orang ngorat nih... dah beso canelah agaknye nanti...
Phewww... kompom berpeluh papa nanti nih... *ahaks*

Korang penah masuk Ripley's Believe it or Not tak kat Genting nih?
*Ahaks* dun worry sebab aku pon 1st time masuk kat sini.
Memula ingatkan tempat dia kocik jela...
Skali bile dah masuk beso jugaklah tempat dia nih...
Yang paling aku suke kat dalam Ripley's nih
ade satu tempat macam tunnel yang berpusing-pusing...
Ikutkan tempat tuh just berpusing kat keliling kite jek...
Tapi dianye illusion tuh yang buat kite rase
kite pon tunggang-terbalik kat dalam tuh...
Kagom btollah aku...
Pastu ade statue yang kalo kite sentuh, kompom kite akan dapat baby.
Trus serba-salah aku nak sentuh statue tuh... hehehe...
Pastu ade lagik benda yang besh... kosi yang paling bertuah dekat dunia.
Hehehe... dianye description tulih kat situ, kalo kite duduk atas kosi tuh,
kompom kite akan dapat nasib tuah *iyoyo jekan...*
Ahaks... dan tak pasal-pasal kita orang semua testing dok kat situ...

Kat Genting nih, kita orang titon kat First World Hotel.
Kita orang booked untuk bilik World Club room.
Rege bilik nih 230 hinggit satu malam.
Aku bagi 5 star untuk bilik yang aku stay nih.
Nape? Sebab tantek dan selesa sangat.

Okie gang... cite banyak pon tak guna.
Jom layan pic aku k...






26 comments:

  1. amboi abg danish..tu ngorat awek ker?? hehehhe

    ReplyDelete
  2. tumpang seronok bille tgk gambar2 ni..ok tak makanan kat situ?

    ReplyDelete
  3. munirah abd - ahaks... tuh anak clique yang... dia org sebaya... yg kelako tuh... ank clique yg second tuh pon sebaya dgn ariana...

    tihara - makanan mmg ok yang... rege dia yg tak ok... hehe

    ReplyDelete
  4. mcm baby days out plak tu :D
    sronotsnya bersukar ria ek...

    ReplyDelete
  5. Waahhh.. bestnya!!! Dh balik yea.. brapa hari stay situ?

    NI yg buat sy teringin nk pegi genting nih.. dlu zmn student, pegi balik hari je..

    Syioknya.. ermm.. mesi ada byklagi gmbr2 best kan? Upload lah.. banyak nya geng stroller!!! :) Suka tgk gmbr 2 beradik kt katil tu.. comel!!!

    ReplyDelete
  6. reena,
    to be frank, i dun like genting as much as i fall in love with fraser's hill. di FH rasa macam kat country side gitu (walopun di tempat kita ni ada country resort... cewahhh perasannn!).

    masa gi genting tahun 2005, rasa nak cepat balik je sungguhpun fully sponsored from all-park tickets, cable car tickets, etc.

    ReplyDelete
  7. rasp - ekekeke.... kiut jek semua kan sis?? saphire pon leh join skali kalo nak....

    tny - byk mmg byk yang... tapi takot bowink' plak tgk....hehe

    suealeen - ahaks depends on wat we want to do gak sis... cam kite sendiri kite nak bg danish enjoy puas2... so kat sinilah the exactly place... kalo FH tuh... nak relax smbl tenangkan fikiran ngasenya mostly rite for honeymoon... hehe.. kalo bwk danish pegi sini... dia mesti kate... mama bowink' lah dtg sini...

    ReplyDelete
  8. wah..bestnya holiday...dah lama xnaik genting...so cute ur kids..

    p/s:salam kenal dr saya..

    ReplyDelete
  9. owh.. anak akak tak pernah kata bowink pi situ.. cehhh.. buat macam blog sendiri plak....

    ReplyDelete
  10. sakan holiday kak ;)
    habis ar papa die
    jenuh ar kepung ariana bila beso ti
    hehehee...

    ye ke ada statue camtu kak?
    eee..takotnye.
    betol ke kak nih???
    haihhh....

    ReplyDelete
  11. seronok nyer holiday ker Genting, dah seronok camtu, mesti lah tak nak balik kan, hehe..

    ReplyDelete
  12. nk itut........ besh nyer dpt pi genting!!!! kite pi PD pun blk ari je.... haihhh

    ReplyDelete
  13. Memang lawa la genting nih....happy family...seminggu tu lama tuh...semalam 230 ...uiks seminggu?

    ReplyDelete
  14. kalau namanya cuti mana la penah nak cukup?hehe


    selamat tahun baru kawan!

    ReplyDelete
  15. wah,jelesnye!
    cuti2 mesia plak kakak manis yg sorg ni..
    manis pn klau g gnting msti tito dkt first world..
    mmg class gtu..


    p/s:line kat mktb lmbat sgt, x dpt nk tgk pic akk :(

    ReplyDelete
  16. monkey d luffy - a'ah wak... mmg lawa sgt...

    insan biasa - tenkiu yang... ala.. bile2 free kan bole dtg sini...

    suealeen - mst ank sis nih...romantis owgnye... heheh...
    takpe sis... buat cam umah sndr k...

    darlee zuris - btol yang... cuba click kat pic bwh skali tuh utk tumbesaran pic...

    moralle - a'ah sis.... bab duit jek yg tak syiok... kekekke...

    elyn - alah yang... dah blk dah... nanti nex time kite pg same2 nak?

    faizal perlis - ekekkeke... manenye dok smggu cik abg oi.. dok satu mlm jela... seminggu tuh... abeskan coti annual leave...

    suke bebel - ahaks... kan besh kalo tiap2 hari coti...

    epi new yr too fren

    cik manis - alaa... sian manis... takpe... kalo dah ok nanti bleh la tgk yek yang...

    ReplyDelete
  17. cumelnya ur kids reena... hmm best yek bilik first world tu.. selalu leypak awana jer... leh la try kot next time.. :D yg pasti coti mmg beshhh kan.

    ReplyDelete
  18. seronok tgk gambar-gambar akak n family.best je an.bahagia sentiasa.
    apa petua?haha

    ReplyDelete
  19. hye kak reena..slamat berkenalan..

    comelnye baby gurl tu...bagi la petua..elly baru 5 minggu pregnant nie...siap termimpi2 dpt baby gurl tau..

    hehe anyway..jom p 'umah' elly

    ReplyDelete
  20. hye kak reena..slamat berkenalan..

    comelnye baby gurl tu...bagi la petua..elly baru 5 minggu pregnant nie...siap termimpi2 dpt baby gurl tau..

    hehe anyway..jom p 'umah' elly

    ReplyDelete
  21. amboi2....bestnye dia g ..dpt bilik murah lagi tu...aq ritu p x dapek le rege tu tuk bilik world club ..dah gatai p time superpick..hahaha...

    niway...mcm cina la ko...kawaiiii...

    ReplyDelete
  22. perantausepi1306 - awana jauh sgt sis... dok kat 1st world takler kelam-kabut nak balik hotel... hehe.. maklumla dok kat sana tak sedar jam dah tnjk kol 11mlm....

    liyana - hehe... be urself even bfr & after married... enjoy ttp enjoy k... tu jela petuanye kot... *ahaks*

    mamaelly - salam perkenalan elly thanks for visitin'... opss.. nak petua ape tuh yang... petua nak bb cute ke?? hehe.. pakaikan dia owg baju bb kiut2 kompom jd ler kiut...

    zana - ahaks... cam cino ke, ala.. nak mcm jepun... ekkekek... tuhla sape suh ko tak sabo2 nak pg genting... tapi kan yang... for ur info 1st & 2nd January not a peak season... cam tak caye kan??

    ReplyDelete
  23. wah kak besnyer pegi genting,
    dah lama x pegi sana,
    last pegi sana tahun 2007..

    mcm nie nak ajak mama n family g sana lah,
    hurm...

    ReplyDelete
  24. jom kite enjoy... yang... hehe

    ReplyDelete
  25. salam singgah reena,
    kak dari page munirah, cute miut anak reena, mcm ibu n ayahnya..
    Boleh kak link dgn reena, kak baru dlm blog ni..sudi singgah ler..

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)