Blogger templates

Jul 28, 2009

Nihla Dia... Toys Baru Aku ~ Ahaks... Oldies Btol Hobi Baru Aku Nih!!~

Owhh!! Aku jatoh chenta padamu... Pak Janome

Nihla beg yang memuatkan tapak-tapak di bawah ini
harap maklum, bukan tapak kasut k... ahaks



Box yang memuatkan VCD untuk aku menonton dengan jayanya
Nihla dia projek-projek yang bakal aku kejekan... hallow... projek menjahit k...

Hihi... Macam tak caya plak aku bole beli benda alah nih...
Ikutkan pada aku kalo bab-bab menjahit nih dah macam org tua veteran la plak..
Tapi bile tengok benda-benda kiut yang bole aku buat/cipta pakai mesin nih...
Trus lerr.. aku jatoh chenta... haha.. jangan tak caya hubby aku pon excited jugak dengan hobby baru aku nih...
Maklumla hobby baru aku nih bakal merangkap untuk buat 'bisnes handmade' yang akan aku usahakan tak lame lagik ~ fewittt!! cayalah... ~
Ape jadi dengan crochet?? Crochet still jalan lagik... Aku tau ade antara korang yang tertunggu-tunggu bile la... aku nak open order booking nih...
Insya-Allah pertengahan bulan lapan nih aku open untuk korang k *i'll try my besh!! hait!!*... bukan ape nak buat website berbisnes nih memerlukan concentration yang melampau... maklumla... website bebel pasal hal-hal aku nih, aku pandaila... hihi...
Juling biji mata aku dok ngadap internet carik sources tau...
Jeling-jeling kat jam, tengok baru start nak bebel dah pukul 12:37am... Rasenye cam baru je 10 minit aku mengadap internet... hye... sabo jela...

Berbalik kesah toy baru aku nih... aku beli toy nih dekat Pusat Epal, Kotaraya.
Tu pon setelah diperkenalkan dengan sorang blogger dari Sabah. Jauhnye... hihi...
Ikutkan dah lame aku aim nak beli mesin jahit Singer tapi aku tengok function Janome nih lagik hebat dari Singer *macam-macam ada...* Disebabkan ke'hebat'an Janome nih, rege dia pon memang bole tahan hebat jugakla... haha.. Lagipun straight to the point aku cakap, aku nih tak terror menjahit pon... tapi slalu tengok dan tolong mak aku menjahit mase kecik-kecik dedolu.
Nih kekiranya nak asah balik skill yang dah lapuk dek zaman...

Mesin jahit nih rege dia RM 2,499.00. Kalo beli dekat Epal automatik kite dapat free 19 jenis tapak untuk start menjahit, ade VCD untuk kite tengok/belaja cara-cara menjahit, ade 24 jenis buku projek yang bole kite testing sendiri dan secara automatik kite jugak jadi VIP member selama setahun dekat Epal nih, so kalo kite ade mase ujung minggu siapkan projek-projek yang dorang dah sediakan kat Pusat Epal so korang akan dianugerahkan sijil. Memandangkan aku macam ade gaya memang tak bole pegi sana so ada la sket kerugian tang dapat sijil tuh... takpela... janji aku dapat mesin jahit nye... hihi... Papehal korang bole try tengok website Epal nih untuk more details...

23 comments:

  1. tahniah kak....

    hobi menjahit ni best

    leh tonjolkan keretiviti

    hehhehe....

    langsir kaler pepel 1 kak...!

    haha

    ReplyDelete
  2. salam reena,

    wah bestnya..yan dh lama mengidam mesin jahit epal nie, hubby kata dia serik nk belikan...hehe..coz mesin jahit yg ada pun x tersentuh..huhuhu..sibuk ngan tenet aje, smpai suar yg koyak xleh nk jahit..hhehehe...

    pssttt!!! rasanya kan ayu pun guna mesin epal nie kot..kagum tul ngan kreativiti dia..

    ReplyDelete
  3. yang..jelesnya kita ngan epal u....idamanku juga....la ni dok guna mesin singer je..anyway slmt berbisnes ok....jg lupa kita punya waiting list tu...

    ReplyDelete
  4. wahh.. tak sabar nak tgk hasilnya nih.. mesti mengkagumkan... hehe.. caiyokkk.. teruskan usahamu itu... yg pasti mesti ader untung maaaa....

    ReplyDelete
  5. wah reena skali dgr epal cam MAC plak hihihi.... x sabar nk tgk hasil handmade u nnt.

    i pun tgh plan nk blaja jahit baju sendirik ni hihih tah jadi ke idak angan2 ni!!

    ReplyDelete
  6. business handmade..? wah..tak sabar nak tunggu ni.

    ReplyDelete
  7. wah...kagumnye akak gan mama chumei ni..dah sarat2 pun larat lagik ni...

    ReplyDelete
  8. wahhhhhhhh menjahit akk ku ini..

    bagus kakk..usaha yg bagus..

    mana ada veteran..
    kawan saya yg bawah umur saya pun pandai jahit baju kurung..

    kalau dah minat apa salahnya.. :D

    ReplyDelete
  9. wahhh..bagus reen.kamcengla kita ye.hihi..tp bilala nk dptkan mesin jahit ni?dulu pernah dia tawarkan ansuran,tp ms tu mmg takde duit pun.
    xdptla nk beli..huhu.

    mmg byk sgt kelebihan epal ni.Moga tambah2 kreatip lg :)

    taksabar nk tgk hasilnya..

    ReplyDelete
  10. owh pndi menjahit uper reena nie !!
    bgus2 naa....!!

    ReplyDelete
  11. serba boleh la akak ni..kirim salam kat baby ye

    ReplyDelete
  12. yanie - haha...ko nih tak abes2... akk pggl danish dgn ariana geletek kaki aunty noty nih bole??...

    yanmie - hihi... takpe yan nnti kalo tak sempat jahit meh upah kat kite aje.. ahaks...

    della - ingat yang... dah bubuh nama tuh... nnti kite follow-up lgk dgn della k...

    cik anie - insya-Allah yang... go reena.. go... hihi...

    elyn - haha... nih dok pulun beli material yang... ngupenya nak start jahit nih... byk gak kuar ongkos ek...

    ratna - jeng...3x..

    cikmin - nih mama mmg tak ngeti dok diam... sis...hihi...

    munirah - fuhh... semangat nih... semangat... tenkiu yang...

    ayu - haha... still terkial2 lgk nak guna yang... kena bg mase sebulan lgk kot... br kuar hasilnye... ekkekek...

    fedi - owh... toche...toche...

    benrauf - bb.. tak sihat, demam... takpe nnti dia bangun akk kate uncle kem slm k...

    ReplyDelete
  13. nak tempah baju raya leh hehehe...

    my mum pun hobby dia menjahit, so b'day dia, w'ouls anak branak share2 $ belikan dia mesin nie...
    suka tul dia...leh le u join her hehehehe tapi of coz u mummy cute gitu!

    ReplyDelete
  14. oh.. ni ke dia.. wah... ok la kan.. sekurang2nya dpt gak tercapai apa yg diimpikan.. ememm pas ni bertambah2 la projek ko ya dik. :D

    ReplyDelete
  15. hikhikhik...
    aku pun teringin nak blaja menjahit. baru je bgtau en suami nak pegi blaja menjahit. baca kosmo smlm ada buku ajar menjahit baju kurung a-z. igt nak pg carik...

    ReplyDelete
  16. rasp - haha.. baju tuk' org tua.. tak ngeti la sis...oppss... bak sini no. tepon mother sis, bole ajr kite jht baju kurung...

    cutemiut78 - lbh kurg gitulah sis... hihi

    may - a'ah kite penah perasan buku tuh... tp tak terpikir lgk nk beli... jom kite menjahit...

    ReplyDelete
  17. reena, last 2 weeks I gi jgk survey mesin epal ni kat Klang. Memang dari dulu ngidam, ongkos je ngak mengizinkan. Lagi satu rasa rugi pulak sebab takde masa nak gi kelas

    ReplyDelete
  18. hami - mmg rugi yang.. tp mesin nih mmg bagus s'sgt

    ReplyDelete
  19. Salam..

    Tahniah... akak pun tak sabar nak tunggu hasilnya. Ekceli kalau tak dapat pergi kelas tu boleh refer pada buku yang dibekalkan serta VCD..

    pssttt... lepas ni ada lagi satu new toy lagi le tak boleh tidur malam ^_^.

    Good luck

    ReplyDelete
  20. sheila - ekekeke...mana akk tau, kite tak tido mlm nih?? ape2 hal nnti nak tanye akk, maklumla akk kan sifu...

    ReplyDelete
  21. harga bapa yek? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dah mention dekat entry kan? :)

      Delete
  22. as salam k. reena, Hana dok google2 cari mesin jahit mana nak beli sebab mmg lgsg x tau menjahit ape pown. skali husband cakap epal ade buka kelas jahit tp kena beli machine dia dulu. nak tgk review mesin janome ni ok ke x sebab dok aim machine brother NV 50, maka ternampaklah entry akk ni.. inspiring. boleh share sket x, bila dah guna machine ni canne? portable x? n kalau rosak, senang x nak cari spare part n repair? agak2 sesuai x ngan hana yg mmg x reti nak jahit satu apa pown n tgk mesin jahit pown takut mcm tgk hantu... TQ

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)