Blogger templates

Aug 24, 2009

Inilah Bukunye Kengkawan




Hye kengkawan... kalo sebelom nih aku penah cakap mengenai buku Ustaz Ismail Kamus,
so inilah bukunye.... tersangatlah bagus dibaca, dibuat koleksi atau dihadiahkan
untuk orang yang paling korang sayang & hargai.
*aku siap hadiahkan dekat ibu aku gitu*

Tajuk buku : Indahnya Hidup Bersyariat
Oleh : Dato' Ismail Kamus
Keluaran : Telaga Biru
Harga : RM 55.00
Bole didapati di kebanyakan kedai buku.

Aku sayang sangat buku nih sebab ada semua perkara dari cara mengambil wuduk, tayamum, pelbagai sembahyang seperti qasar, jamak dll, puasa, zakat, bercukur, pergi haji dan lain-lain lagi yang merangkumi kehidupan harian kite semua ada dekat dalam buku nih. complete sangat-sangat, tak payah nak kena beli 2-3 buah buku lagik untuk tambahkan pemahaman kite. Sebab dalam buku nih dah terangkan kesemuanya. Bukan setakat terangkan dengan kata-kata je, siap ade gambar berwarna lagik. Pulak tuh buku nih pada aku berkualiti sangat-sangat, hardcover & menggunakan kertas licin.
Tak rugi pon beli, believe me...

10 comments:

  1. mmg berbaloi-baloi lah sis...
    harus buat koleksi gak nie...

    ReplyDelete
  2. Eeeee..nak bukut tu la....nanti nak cari jumaat ni ah..(jumaat jer yg ada masa berhuha-huha (joli2) hahaha

    ReplyDelete
  3. Reena,
    Akak dah beli pun buku ni! memang betul,it's worth buying! Akak punya buku Ustaz Ismail Kamus siap tandatangan lagi!

    ReplyDelete
  4. rasp - yg kelako tuhkan sis, lps kite beli buku nih & show-op dkt b'bdk opis, berduyun2 pegi beli buku yg sama... sronok sgt kite...

    whitetulip - sama ler kite sis, jumaat is heaven... ahaks...

    myza- alohai... jelesnye kite sis...

    ReplyDelete
  5. lama xsinggah bg komen..still remember ker?
    buku ni mmg bgs lah..pas kak reena bgtaw, trus g mph..
    browse and telek..mmg worth it..

    ReplyDelete
  6. siti fatimah - mmg tak rugi yang..

    yanie - kebanyakan kedai buku dah ade jual buku nih yang...

    honey bee - mst ler remember... dah beli ke buku tuh yang?

    ReplyDelete
  7. Sy pun beli buku ni gak sbg panduan sementara hidup di dunia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak sangat panduan dalam buku ni kan dear? Akak sampai hadiahkan family akak & mertua sekali :)

      Delete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)