Blogger templates

Aug 30, 2009

Mitos Pasal Perempuan


Perasan tak korang? Kehidupan sebagai pompuan nih kengkadang kompleks sesangat.
Ikutkan banyak sangat benda yang kite tak paham pasal diri kite nih especially bile melibatkan period ke errr... atau kewujudan benda-benda ganjil pada badan kite ke....
Nak tanye mom or daddy, gilos... soklan maut tuh...
segan+malu ler sesangat pon ade gak.
So, reference yang paling baik ialah kengkawan keliling kite
*ikutkan dorang pon 2x5 macam kite... haha*
maka keluarlah mitos-mitos ganjil macam kat bawah nih.
*punyelah lawak... pecah perut aku baca, terase macam gelakkan diri sendiri sebab aku pon penah percaya mende-mende macam gini*
*mitos-mitos nih aku jumpe dekat website kotex*

1. Pijak tuala bila kamu period dan ia cuma kekal selama 3 hari.
2. Ketahui kedaraan seseorang dengan melihat tapak kakinya.
3. Kamu boleh mengandung jika budak lelaki menyentuh kamu
4. Pemakaian coli yang kerap akan menyebabkan kanser payudara.
5. Masturbasi boleh membuatkan kamu buta, pekak atau bisu.
6. Do you know that stress can cause menstrual delay?
7. Selulit hanya ada pada kaum perempuan saja.
8. Sentuhan lelaki pada payudara perempuan dapat merangsang pembesaran payudara.
9. Seseorang yang payudaranya kelihatan jatuh pasti sudah pernah hubungan seks.
10. Seseorang yang payudaranya kelihatan jatuh pasti sudah pernah melakukan hubungan seks.
11. saya mempunyai masalah lambat period walau pun saya sudah berumur 15 tahun...apakah masalah yang sedang saya hadapi??saya buntu.. kawan-kawan saya semua sudah mengalami alm remaja tetapi saya belum lagi..saya sedih.. adakah saya akan menjadi seorang lelaki???kerana tidak mengalami haid..tolong lah saya kerana saya ingin menjadi seperti kawan-kawan saya yang sudah remaja....
12. mengapakah seseorang remaja itu lambat mendapat period walaupun usia nya menjangkau 16 tahun?
13. Krim lotion yang berbau kuat boleh mewujudkan jerawat pada badan.
14. saya dengar kalau perempuan berpegang tangan dengan lelaki ini akan menyebabkan kehamilan betul ke?
15. semasa datang period kita dilarang mencuci rambut.
16. duduk atas bantal akan menyebabkan bisul
17. Makan pada lewat malam boleh menyebabkan kegemukkan.
18. Orang gemuk memiliki kadar kolesterol lebih tinggi dari orang kurus.

So, ekekeke... kepada remaja-remaja perempuan di luar sana rujukla website nih okie...
Jangan biarkan kehidupan kamu dibayangi mitos... ahaks...
*dah macam misteri nusantara ler plak...*
serammmm

5 comments:

  1. kelakar lah kak
    ade yg betul kdg2 salu gak org ckp..
    yg xley blah pijak pad ley period selama 3hari.
    1st yana baca.
    haha

    ReplyDelete
  2. cahaya - haha... mmg kelakokan yang??

    fedi - silakan... ilmu tuh... ekekekek...

    vujie - mmg lawak yang....

    nurliyana - mslhnye time skolah dolu2 punyelah takut dgr benda2 cam gini....tp skrg tdk lagik... hihi

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)