Blogger templates

Feb 11, 2012

Dapat Keluar Majalah

Semalam i ada ceritakan pengalaman i menghadiri photoshoot untuk majalah Karangkraf bagi pencarian covergirl kan? (Entry ini ---> http://www.reenaonline.com/2012/02/tips-photoshoot-dan-menjadi-model.html) Agak-agak korang i berjaya tak?

Alahai i tak berjaya pun korang. Takde rezeki pun nak jadi covergirl. Ramai lagik yang paling layak terutama dari segi pengalaman, kerjaya profesional dan education background (latar belakang pelajaran). Kebiasaannya covergirl yang terpilih tu kena ada satu pakej lengkap termasuk extra bonus yang takde dekat orang lain. Tapi takpe, i tak kisah langsung walaupun tak terpilih. Sekarang pun i bukan setakat jadi covergirl je jadi RATU untuk anak-anak i gitu. Hehe...

Macam mana pun selang beberapa minggu, i dapat panggilan telefon daripada Karangkraf untuk menjawab beberapa soalan dan berikan pandangan i berkaitan "Awal tahun duit melayang. Ke mana hilangnya duit...". Yang kelakar tu, waktu Karangkraf telefon, i tengah bercuti di Kota Bharu, Kelantan. Baru je lepas mandikan anak-anak i pulak tu. Ok, korang boleh bayangkan macam mana suasana kelam-kabut i nak menjawab semua soalan-soalan yang dorang keutarakan (duhh...). Nasib baiklah dalam telefon untuk masuk majalah je kalau live ni, confirm terserlah suara panik i (kehkehkeh). Bila dah diberi peluang macam ni, i cuba jawab sebaiknya. Tapi serius tau korang, i rasa, soalan exam pun lagi senang i nak jawab daripada soalan yang spontaneous macam gini. Gugup habis! Hehe...

Jadi kalau korang pun diberikan apa-apa peluang, i nasihatkan jangan takut untuk cuba. Mungkin peluang tulah yang akan jadikan pengalaman korang lagik menarik. Biasanya peluang tu datang hanya sekali je, rugi tau kalau korang sia-siakannya. Alamak, nasihat serupa macam orang-orang tua gitu... Haha... Takpun anggap je nasihat ni datangnya dari seorang kawan untuk seorang kawan (hah, baru sedap sikit dengar... Kihkihkih).

Ikutkan bukan main banyak soalan yang i kena jawab waktu Karangkraf telefon. Sekali bila keluar majalah, seciput ni aje?! Hepp... lagik mau complain, at least muka pucat i tu dapat jugak keluar dekat majalah dorang. Hehehe...


p/s : I rasa pakai kamera sendiri ambil gambar takdelah pucat macam gini rupa i (-____-") (tak pedulik, i memang nak salahkan kamera dekat Karangkraf jugak... Hahaha...)

14 comments:

  1. *senyum byk melihat anda di dlm majalah itu..*

    terima kasih utk perkara itu *email*

    sorry now i'm so upset..bwt hope reena keep on bloging..

    moge baek2 saje iyaa...

    ReplyDelete
  2. wow masok majalah ok! glamour u hihihi...

    ReplyDelete
  3. eh nie dlm majalan tu gak ke...
    ermmmmm nak kena khatam semula majalah tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... yang ni bulan Januari nya kak... Yang bulan Februari tu nak tunggu habis bulan ni, baru berani reveal... Maluuuuuu

      Delete
  4. wah kak reena dah makin pemes la lepas nie..
    glamor tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Alahaiii sayang... muka ciput je tu... Tah-tah orang pun tak cam... Kihkihkih... Takpe akak suka camgini. Low-profile gitu (eceh...)

      Delete
  5. Tahniah Reena..

    gelemer gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... takde glamer mana punl ah dear :) Anyway thank you

      Delete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)