Blogger templates

Sep 4, 2009

Face Mask


Gara-gara kekecohan H1N1 nih aku perasan ramai yang ambik kesempatan
jual face mask yang slalunya bole beli dekat farmasi rege tak sampai pon sehinggit
dengan harga RM 1.50 satu.
*perghh... mencekik tak hingat punya*
Masalahnye face mask yang biasa tuh kena tuko hari-hari
barulah effective.
Bab kena tuko hari-hari tuh ler... yang rase cam tak larat je nak beli.
So, tah cane... satu hari di hari Jumaat aritu,
aku terjumpe la sorang akak nih dengan anak dia dok jual benda alah
kat atas nih.
Aku memula tuh ingatkan head band rambut, maklumla aku kan takleh pandang mende-mende yang kiut nih.
Bile aku datang dekat-dekat....
lorrr..... ngupe-ngupenya face mask.
Chomel sangat sebab ade macam-macam jenis design yang kiut-miut.
Yang siap embroidery pic Hello Kitty pon ade.
Tapi sebab saiz dia takde yang kecik untuk Ariana,
*dan terase cam hihi... malu plak mama dia nak pakai Hello Kitty dekat opis*
So, aku amik design simple je.
One for Danish *yang berikat tuh..* dan one for mama.
Rege face mask nih : RM 2.50 je...
Kretip btol orang yang jual mende nih kan?


p/s: masalahnye skali pandang aku tengok dekat cermin, terase macam pakai spender ler plak... ahaks...

9 comments:

  1. hehehe.. hihihi.. macam spender alya ngan dhia..corak sama ..kih..kih..kih

    tapi memang cuteee...lemang sukeeee..

    ReplyDelete
  2. ah kak .. chomelll tuh.. lau anak2 yg pakai xlah nmpk sgt spendernyer tp lau mak mak yg pkai cnfm!!! cam spender.. mmuahaha

    ReplyDelete
  3. ahaha..lawak arr.ade la spender..mcm sapu tangan laa design nye.

    ReplyDelete
  4. haha.
    mcm pki spender.
    khakha.
    ape lah kak reena ni.
    tp cute gak an face mask ni.

    ReplyDelete
  5. mcm spender ye kak reena?? ahahaha!!
    tp veri kiut.. xpenah jupe org jual pon cmni nk bli gak..

    ReplyDelete
  6. comellllllllll...

    tp mengapa rase cam pakai spender..?? hahhaa..nak beli gak..tp kat mana jual???

    ReplyDelete
  7. a'ah sis, me pun ternampak nie. ingat nak singgah on my way back..tup tup terlupa :(

    ReplyDelete
  8. lemangcute - haha... tgk... sis pon ckp cam spender.. ahaks..

    lana - hihi... sian kat mak-mak yg nak nmpk chomel...

    tihara - gud.. gud.. positive thinkg... yang.. hihi...

    liyana - sbb kain dia cam spender bdk kecik yang... :D

    fedi - errr... fedi tak pakai ke?? ekekeke...

    belly-button - beli yang jangan tak beli... nak kirim ke??

    munirah - benda nih akk slalu jmp time pasar tghhari depan opis akk stiap hari jumaat. kalo nak... msg akk k... nanti akk tulun' belikan...

    rasp - takpe sis... jumaat nih kompom akk tuh jual lagik... sbb lakuuuu... sgt2...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)