Blogger templates

Nov 5, 2009

Japanese Smiley

Penah tak korang perasan smiley-smiley kiut dekat bawah yang ade dikalangan kengkawan korang gunakan untuk chattin'.  Tapi bile korang nak tiru macam dorang taip tuh, macam tak reti plak nak create macam mane "kesiannye...." Memandangkan... aku pon di alam percutian dan banyak mase bole browse tenet "yippieeee !! jangan jeles hah..." 

Terimalah dengan ikhlasnye japanese smiley ini... lepas nih bole ler korang show-op balik dengan bangga disamping menambahkan ketumpatan idung korang dekat member-member korang tuh
"padan muke dia.... haha"

(^_^) : happy
(^o^) : glad
(n_n) : smile

(^;_;^) : happy tears
(ñ_ñ) : fake smile
(~_^) : wink
(._.) : uh oh
(=_=) : bored
(-_-) : tired/bored
(9_9) : didn't sleep
m(_ _)m : sleeping on desk
(u_u) : sad
(ú_ú) : blue mood
(;_;) : tears
(T_T) : sad/cry
(/_\) melted/sad
(U_U) : sorry
(xOx) : noooooo
(>x<) : damn
(>>) : weary
((+_+)) : uh...
\\(<.<|>.>)// : Glancing around
(.-.) : shocked
(o|o) : surprised
(O_O) : amazed
w(^o^)W : wow!
(*^*) : astonished
(o_O) : incredulous
(*O*) : incredible
(o_0) : sceptical
(ò_ô) : raised eyebrow
(¬_¬) : yeah right
(~o~) : you're crazy
(ô_ô) : what are you lookin at?
(¬_¬) : mad
(ò_ó) : angry
(¬_¬") : pissed off
(@_@) : dizzy
(p_q) : confused
(?_?) : what?
('_') : serious
(-_-;) : messed up
(*¬*) : drooling
(z_z) : sleepy
(-.-)zzzzz : asleep
(>_<) : ouch
(6.6) : feint
(X_X) : dead
($_$) : money talk
($v$) : greedy
(♥_♥) : in love
(>O<) : yuck
8(>_<)8 : jealous
(n///n) : shy
(^_^)/~~ : bye!
p(^^)q : good luck!
(^-^)V : victory
(^-^)b : congrats
\(*O*)/ : fabuous/great
(^^)// : cheering
\(^o\)(/o^)/ : dancing
(^o^)y : peace
(>*-*>) : hugs
((((((^_^;) : escaping
^(*-*)^ : hands up
(#_#) : beaten up

12 comments:

  1. saya ada emoticon ni kak..tapi kan..dah jarang penggunaan nya..heheh :D

    ReplyDelete
  2. salam reena,

    amboi...pepagi dh online..baby tu dh mandik ke? ekekeke...

    yan puan ada emo nie..siap bookmark lg..tp x bape nk guna sgt..hihihi

    ReplyDelete
  3. reena,

    wahhh kiut sungguh emoticon..hmm nk kena bookmark ni..tq dear..buat susah2 jer..hehehe..

    ReplyDelete
  4. ohhh...ada makna rupanya. selama ni aku suka guna menda ni (^_^) atau (^_*) sebab rasa macam kiut je benda tu.hehe

    ReplyDelete
  5. (^-^)b Reena hehehe
    scha teringat pulaks
    zaman mIRC hehehe
    channel #melayu2
    austnet, cute je
    emoticons yg reena
    post ni semua :)

    ReplyDelete
  6. nk taip cecepat jd lambat plak reena kalo gn emoticon gini..hehe

    ReplyDelete
  7. comel2..tq dear, boleh guna nanti :)

    ReplyDelete
  8. thx sis,
    take care & (>*-*>) hehehehehe

    ReplyDelete
  9. whoa!
    sangat bergune!
    bru la ade variety..
    kalo tak nad pakai smiley same jek..
    hehe ;)

    ReplyDelete
  10. thanks kakak...
    hehehhe sangat2 cute mcm acu yanie


    kekkekekkek

    ReplyDelete
  11. munirah - haha... akk pon sm yang....

    yanmie - bb mandi ptg yang... pepagi sjukkk... haha...kite pon buat b/mark yang... tp memandangkan b/mark dah penuh... & sbg backup cover buat entry kat blog lerr... hihi...

    e_ja - ur welkam sis...

    suka bebel - abes ko igt tuh hape maknenye?? haha...

    scha - a'ah sis... zaman menggile irc dulu... bangga giler kalo dpt show-op benda2 cam gini...

    eya - haha... a'ah btol tuh... peh tu kena plak nak menghafal kan yang...

    ayu - my pleasure dear... chewah...

    rasp - pandai ponnn... hihi

    nadd - huhu...tau takpe yang...

    yanie - hohoho... \(^0\)(/o^)/

    ReplyDelete
  12. wah! bagus..bagus (n_n)
    lOve tu je tak reti nak wat..x jumpa icOn lOve..sedih kan? hehehe (u_u)
    =p

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)