Blogger templates

Jan 25, 2010

Crocheted Cute Clutch & Coin Purse


Jangan terkejut kalo aku kate, pic aku kat atas nih telah diamek dengan jayanya pada pukul 2.56 am. Abaikan jelah rambut aku yang serabut tuh yek... Aik, dok ngumah pon aku siap pakai jam tangan lagik... haha... maklumla time is gold... bile aku dah melekat kat kosi siapkan crochet, jangan haraplah aku nak toleh kiri kanan kecuali kalo dipanggil bebudak kecik. So, bile dah pakai jam kat tangan takyah la aku nak bangun tengok jam lagik... bijak tak aku?? hihi...

Pepagi cam nih pon sempat lagik aku nak bergaye-gaye kan?...Sebenarnye aku hepi sangat sebab berjaya gak siapkan lagik booking order untuk customer aku. Customer aku kali nih name dia Sis Liya. Sis Liya nih member blogger aku sebenarnye... dah lame kita orang kenal kat alam cyber nih tapi tak penah pon bertentang mata...chewah.. Aku harap Sis Liya hepi dengan hasil keje tangan aku nih... chaiyok!!

Mesti kengkawan semua tertunggu-tunggu kehadiran aku kat laman umah korang kan?? Sowi geng... minggu nih aku double-triple busy tak hingat punye.... Hubby aku kena settlekan keje kat opis ujung minggu nih... So... kenalah aku handle bebudak chomel sengsorang kat umah nih... Penat... tapi tahla ek... aku rase sronok layan karenah dorang nih.... Time coti nih jela dorang nak manje lebey-lebey dengan mama dia nih....

SELINGAN SKET :-
Owhh... crite pasal bebudak kecik nih, ari Sabtu arituh aku bawak Ariana dengan Damien untuk injection kat SDMC... tempat duduk kitaorang berdekatan dengan satu pasangan husband & wife dengan 4 orang anak termasuk sorang maid.... Anak dorang yang paling kecik, aku rase dalam umo 4 tahun kot... dokla menangis-nangis meragam, tapi aku dok pelik, bapak dia langsung tak gerak tapi mulut dok bising kate, kalo tau macam nih, afiq (aku tak sure name budak tuh) baik dok ngumah dengan bibik, tak payah ikut. Yang abang-abangnye plak senyap je sambil tengok tv. Omaknye plak dok berjalan ke sini-sana. Tak sure ape yang dicarik tapi tak gak datang pujuk anak dia. Aku plak time tuh, memang tak menang tangan la, dok bagi Damien susu. Lepas tuh Danish plak tunjukkan game yang dia dok main. Ariana plak dok nak selit antara aku dan Danish.... sama sebok nak tengok... Sambil dok busy layan anak-anak aku, aku rase cam kesian plak tengok si kecik yang dok melalak tuh... Mulut terase ringan je nak tego pasangan tuh tapi eiishhh... cam tak sesuai plak.... Mungkin si bapaknye tuh terpandangkan aku yang dok asyik tengok anak dia yang menanges je tuh... tetiba aku perasan nada sore si bapak jadi berubah plak cakap kat anak dia yang menanges tuh... kalo tadi cakap cam orang tak puas hati je... kali nih dia cakap lembut-lembut... macam pujuk anak dia... tapi canepon still dia tak pegi gak kat anak dia... Hmmm... pelik plak aku rase.... kalo akulah, mesti aku peluk tak bagi anak aku nanges. Bukanlah aku nak kate, aku nih pandai sangat jaga anak tapi... bile kite dah serahkan 100% tugas jaga anak-anak dekat oang laen... kite sendiri jadi kekok nak pegang anak sendiri.... So... renung-renungkanlah yek....
*sebagai pengajaran untuk diri aku sendiri gak*
Okiela... time for sleep.... Damien macam nak demam je nih... maybe penangan injection semalam kot.... Harap-harap Damien ok besok...
Nite... nite...

10 comments:

  1. erm tul jgk tu..sian bdk tu mak bpk xpujuk dia menangis. mungkin betul ape u ckp sbb da terbiasa org lain jaga kan..

    ReplyDelete
  2. yang.. winduu aaa.. patut la senyap jer ..busy yer..ush2x .. kite dok syiok dido .. dia bt photoshoot .. ehehe .. cian mata pun dah penyet jer... penat kan?..mana dgn anak lg .. dgn booking order lg.. sampe lana nak tanya order yg dulu pun tak sampe hati..

    lana pun setuju dengan apa yg reena cakap.. zaman skrg nih semua urusan bibik yg buat.. mak bapak sibuk sangat dgn hal masing2 ...anak2 nak bermanja pun dah takde ruang.. esok luse bila anak tak kenal mak bapak.. dimarah pulak kat anak tuh .. ish2x..

    ReplyDelete
  3. kakak...
    nak kaler pepel n pink

    hehhehe...time kasih...

    ReplyDelete
  4. mmg tau..
    kekadang mmg ada org cam gitu..
    mulut je bising..tp x de tindakan..sian tgk budak tu..

    ReplyDelete
  5. AMBOI2!
    mama rock ni

    hihi

    smp pg dok wt benda tu lg.
    rajin bebenor.

    :)

    ReplyDelete
  6. reena, patut le sememeh je muka. dah kul 2 pagi ... pergi tido la ... hehehe.

    Dulu masa ada maid mmg kalau boleh semua kerja nak beri kat bibik termasuk jaga anak2. Sebabnya tak mahu bibik relaks. Now dah takde bibik, baru akak puas hati dapat buat kerja A-Z.

    ReplyDelete
  7. slm dear..windu seh kt mummy yg chumelios ni..jemput dtg 'rumah' ye dear...

    ReplyDelete
  8. pepagi buta leh snap2 lagi ek sis...
    slalunya time2 gini lah kita nak settlekan apa2 yg patut kannnn...

    ReplyDelete
  9. EKEKEK... KO NIH DEQ YANIE ASIK KALER PEPEL AJE... NIH SEBUT BYK2 KALI NIH ADE MAKNE KE... HAHA... ACTUALLY MMG TIDO KITE TAK BANYAK PON HARI2... SLALU DPT LELAP 3-4 JAM JE SEHARI BUKAN INSOMANIA... TP MASE NIH JLN TAK TAULAH CPT BEBENO LA... LGK SATU PERANGAI KITE NIH SUKE BUAT SEMUA SENDIRI... TAK NYESAL PON RASE PENAT SKRG NIH SBB KITE ENJOY EVERY MOMENT YG KITE BUAT... NNTI BILE KITE DAH TUA, BBDK KECIK NIH DAH BESO... KOMPOM KITE AKAN IGT BALIK HARI2 WKTU DORANG KECIK... SO, UTK SEMUA JGN RASE STRESS K.... SENYUM SLALU....

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)