Blogger templates

Jan 10, 2010

Croheted Baby Vest/Cardigan With Alphabet Applique

Last week, aku berjaya menyetelkan 3 pasang vest/cardigan crochet yang customer order. Perghhh... semakin berkecimpung dalam bidang yang memerlukan skill penggunaan tangan nih... makin bertambah bersemangat plak aku nak buat something yang laen dari yang laen... *konon-kononnye nak bagitau bertambah kretip la tuh... haha* Sakit gakla jari-jemari aku yang mulus nih *mulus sungguh... ekekeke* menjahit part-part yang memerlukan penusukan jarum yang kuat. Dan jangan tak caya sampai satu malam gakla aku berjaga carik idea cane nak menjayakan misi keinginan customer untuk make sure dorang puashati. Tapi takpeee.... yang penting hasilnye menjadi... dan macam hubby aku kate... 
"Takpe... tryla buat dulu... memang susah... nanti dari tak tau tuhla kite jadi tau.. So, lepas nih mama tak yah susah-susah nak pikir lagik... sebab dah tau nak buat cane."
Fuhhh... hubby aku memang supporter aku no 1 la...
Sayang Papa taw...
Nih alphabet applique yang akan ditepekkan kat baju yang customer order. Ikutkan dia nak mintak aku buat cam school badge untuk nama anak dia. Aku dah cuba buat tapi nampak kurang chumel plak... So, aku negotiate untuk buat pangkal nama anak dia je.... Dia kata, ok je... dan terpulang pada aku camne nak chomelkan baju anak dia... haip!! REENA BERUSAHA...

Taraa.... nihla hasilnye... lega sangat sebab customer very very satisfied gitu... Thanks JUE!!

Ini gift untuk JUE... J means for JUE... haha...

Ini crite last week, dis week plak aku tengah pulun buat 2 order dari EFY...Insya-Allah kalo semuanye under control minggu nih siapla.... okielah kengkawan... nak sambung crochet... lalalala...

9 comments:

  1. waaaa....sgt cumel....chik xminat jahit2 ni..tp kalu bab masak2,bake cake..waaaa..serahkn pd ku...hehehe

    ReplyDelete
  2. cantik yang.Hihi,kita dah belajar sit2.tp stkt buat bunga jela:)

    ReplyDelete
  3. semakin rajin akak reena ni.

    ihihi.

    ReplyDelete
  4. akk reena.
    link yana kt blog list tu y lme nya.

    yana pki link ni skg.
    hihi

    www.liyanahassan.blogspot.com

    :)

    ReplyDelete
  5. chaiyook2x!!!.. reena mmg superb!! serius ni yer.. bkn nak up2!! hihi

    ReplyDelete
  6. dear..tuk vest faheem tu buleh tak ada huruf cenggini?tambah rege pun takpe dear...santek la..

    ReplyDelete
  7. kf- btol3... tiru gaya upin-ipin

    chumell - bole akk belaja dgn awk yek..

    sweetlil - sronok kalo menjadi kan yang...

    tihara - tq

    lyana - akk mmg tiap2 hari rajin yang... *muke ckp dgn sggh2 nih*

    lyana - wokeh.. i'll coming...

    lana - hihi... tenkiu2... kalo up2 pon takde gula2 nak bg... ahakss...

    cikmin - wokeh sis... nnti kite sms k...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)