Blogger templates

Jan 3, 2010

Sylvanian Families


Aku tau, entry nih paling dinanti-nantikan oleh cik Mun yang dichentai.. saje nak buat cik Mun rase gewam sket sebab tuh aku lambat nak post.... ahaks... Sylvanian Families (SF) nih collection aku yang latest... ikutkan dah lame aku intai mende nih tapi mood nak membeli tuh asek blom sampai je... sampailah satu ari tuh, balik dari keje... aku singgah jap kat Metrojaya, The Curve *feberet shoppin' complex aku nih... hihi* Kononnye nak beli barang untuk Damien, last-last tambah skali dengan barang aku....ekekekeke... Nih semua gara-gara YES (Year End Sale) yang suke buat aku rambang mata taw *tak dulik... nak salahkan YES gak...* Memula nengok-nengok cam gitu-gitu aje... owh... ade best buy... tapi bile pandang best buy dia sampai RM100.00 less.. wah... tak bole jadi nih, harus diangkut bawak balik umah... dan yang paling-paling besh tuh, semua umah-umah SF nih less RM100.00... maka jadilah sessi kelam-kabut nak buat pilihan... *nih yang aku nyampah nih..* Ikutkan napsu yang membara *membara??!! dasat.... ekekkeke* semuanya aku nak angkut. Tapi seb baek, hubby aku tolong calm down kan... relax yang... relax... hihi... Fuhh.. fuhh.... tarik napas, pikir seabes hangus... so aku pon pilih umah style RIVERSIDE LODGE... rege RM 99.90 setelah di'less'kan... Kalo hubby aku tak sabokan aku, kompom aku pilih style HOTEL yang rege RM 359.90 ekekkeke... *harap-harap next month adela discount lagik...bolela aku rembat... wink..wink* syhhh.... rahsia taw...

Keadaan umah RIVERSIDE LODGE yang dikuarkan dari kotak.. eee.. rase cam nak masuk je dalam umah nih... hihi

Bilik tido agak bersepah sket... maklumla baru pindah...

Penguin yang 'kurang chomel' mengalu-ngalukan kedatangan korang
(penguin families nih telah diberi secara percuma... nak tak nak kenala terima...) *kijam sungguh... cam terpaksa je... haha* canepon barang pree memang besh!!

Ini bukan kejadian penguin bunuh diri k... haha...

Yang paling besh... family aku yang di'figure'kan dalam Sylvanian Families... soooo... kiuttt....
Sayang btol... nak kuarkan dari box... nantilah aku tambah lagik satu umah... oppsss... lalalala...

Okie cik Mun, cane?? ade perasaan iri hati tak?? hihi... owh ya... savela no tepon akak yek... kecik ati akak taw... ekekekke...

Adios... Amigos....

12 comments:

  1. i pun slalu tgk famili nie tau...
    bilang kali tgk...
    terlintas kat hati..
    "kalo reena & eedany (blogger gak) tgk nie, mesti suka "
    tup tup ha amik ko...
    dah beli pun kihkihkihkih :)

    ReplyDelete
  2. waaaaaa...bestla hobi akak..comel cam orgnya juge..jgn ingt budak2 je bleh main bnda2 tu...ahaks..!!cute sgt..cam nk kecikkn bdn pastu dok dlm umah tu..hehe

    ReplyDelete
  3. ok jeles..

    saya masih belum berkesempatan nak g beli ni...

    eeeeeeeeeee...nak nak nak

    akan bagi entry ini tuk hanif baca..hahahaha

    ReplyDelete
  4. yang..kite rase cam nak join jer dok dalam umah tu.. hihi

    ReplyDelete
  5. jeles ni...comel aih..ni sape main ni?mak budak ek...kita tingin nk beli & kumpul playdoh aa..

    ReplyDelete
  6. ingatkan nko nak tambah lagi satu anak ekeke..meriah nye..btw..umah tu lawa sgt..berbaloi2

    ReplyDelete
  7. kakak chantek....

    kata nak bagi hadiah tu kat dik yanie

    ={

    uwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. ala comelnya...ni utk anak sis ke utk sis?hehe

    ReplyDelete
  9. kf - haha... teringin nak join ke??

    rasp - kalo sis belikan lagikla besh... ekekkeke

    chumell - a'ah btol tuh yang...kenala pggl doraemon mntk lampu pengecil bdn... ahaks... psstt... akk pon suke tgk cite doraemon taw...

    cik mun - pastikan incik hanif membelinye yang...haha..

    lana - a'ah beshkan yang..??

    della - tak buat main taw... buat collection je... smbl amek pic... haha.. play doh?? kite suke gak yang... tp payah nak simpan... takut lekat abuk...hihi..

    tihara - mane de... hihi

    yanie - haha... bg yg kocik je bole??

    sasha - utk akk la..yang... anak mainan laen...

    anas - mmg gilerla yang.... ekekeke...

    ReplyDelete
  10. wah bestnyaaaaaaaaa...

    siap ade rumah lagik.

    hihi

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)