Blogger templates

Nov 6, 2008

Tag From Sweet Mama Yang So Sweet....

Perghh... nilah tag yang paling panjang yang penah aku buat... so mehla layannn... jawapan aku nih...

Name :
reena... tuhler nama aku... bukan siti nor reena mahupon reena danish yek... ekekek... *nak gak sebut tuh...*
Sisters : ramai ler sesangat... dekat opis aku nih jek mau mencecah 40 owang aku panggil 'akak'... *ihik* perasan muda gitu...
Brothers : pon ramai kat opis nih... mesti korang kompiuskan, opis aku nih... bape ramai orang tua da...*ihik* suka-suka ati aku aje nak cakap cam gini kan? mau dia orang karate aku ramai-ramai kang...
Shoe size : standard aku pakai size 5... masalahnye stiap kali aku berkenan dekat satu-satu kasut/sandal tuh mesti size nih dah abis... *nih aku nak bagi warning kat tokey kedai kasut - lain kali simpan stok kasut size 5 nih banyak-banyak sket. aku nak melaram dengan kasut baru mesti tak penahnya berjaya* duhhh... tensen gile aku dibuatnya...
Height : 164cm... tuh aku ukur 6 taun yang lepas lah...
Where do you live : kat umah ler... takkan lerr kat balai raya kot ye pon...
Have you ever been on a plane : so far baru 2 kali jek... alahai siannye aku...
Swam in the ocean : kat tepi-tepi ocean jek, ekkeke... tuh kira ocean gak tuh kan??
Fallen asleep at school : penah... pastu tak pasal-pasal cikgu tanya soklan cepu emas kat aku time tuh. hah! amik ko menggelabah nak jawab... so, bile dah tak dapat jawab ape lagik, hukumannya kena diri ler... cisss... saje je cikgu nih...
Broken someone’s heart : ade kot... *sambil garu-garu kepala*
Fell off your chair : penah terjadi time kat umah pakcik aku, tak salah aku waktu darjah dua kot... pakcik aku nih ade kosi besar yang macam ala-ala big boss tuh. kosi nih ada roda kat bawah dia. dan aku nih plak, stiap kali datang umah dia, suka btol lepak kat kosi tuh sambil duduk gaya ala-ala boss (duduk gaya ala boss nih, gaya duduk sambil tolak badan ke belakang). satu hari tuh, aku tak tau plak yang roda tuh dah patah. makcik aku pon satu... sket dia tak bagitau aku pon. apa lagik, tengah aku nak berangan jadi boss tiba-tiba 'pranggg', dengan jayanya aku pon tergolek dog jatuh dari kosi tuh... atoiii...
Sat by the phone all night waiting for someone to call : ekekek... sowilah gang... bapak aku tak masukkan langsung line tepon kat umah time aku belaja dolu-dolu *kolot gilos kan?* apetaknya bapak aku nih bukan suka gejala bergayut cam brok nih... dah tu time chenta dengan hubby aku pon kita orang tak reti cakap lelama kat tepon. nape tah?? so, conclusionnye aku tak penah pon tunggu sape-sape nak tepon aku.
Saved e-mails : tak penah pon save semuanya delete...
What is your room like : korang penah pegi IKEA tak?... hah... lebih kurang cam style show room kat IKEA tuh ler...
What’s right beside you : my hubby... pon tengah main internet...
What is the last thing you ate : Pil Vitamin aku...
Chicken pox : kata mak aku, aku kena time umo 4 taun.
Sore throat : kalo aku banyak bedal ais...
Stitches : ade la 2 kali, tuh pon sebab nak kuarkan budak kecik dua orang yang kiut tuh...
Broken nose : perghhh... sakit tuh... so far tak penah ler kena...
Do you Believe in love at first sight : tak... sebab yela skali pandang jek kan, kalo dua kali pandang... rupa-rupanya gigi dia senget... tak ke nayo tuh...
Like picnics : tak... sebab aku tak suka panas...
Who was/were…
The last person you danced with : ngan anak aku... dance lagu mickey mouse...ekekke...
Last made you smile : sape lagik kalo bukan si abang kecik tuh... ade-ade aje benda yang dia nak nyakat aku...
You last yelled at : abang kecik tuh jugak... apetaknye dia dok kaco adik dia tengah titon...
Today did you…
Talk to someone you like : of coursela...
Kissed anyone : yup...
Get sick : pepagi lagik kena selsema... sejuk kena aircond opis...
Talk to an ex : hah??... idup lagik ke dia???
Miss someone : 2 orang budak kecik tuh... especially time aku kat opis
Who do you really hate: jiran sebelah umah aku...*ahaks* jujurnye... aku...
Do you like your hand-writing : kengkadang suke...kengkadang tak...
Are your toe nails painted : tak....
Whose bed other than yours would you rather sleep in : kompius plak aku dengan soklan nih... tak kisah mane-mane janji takde pepijat...*eeeuuuwww*
What color shirt are you wearing now : white...
Are you a friendly person : mustilaaa....
Do you have any pets : semut ngan lipas...tak penah bela pon...dia orang yang suke sangat duduk kat umah aku nih...
Do you sleep with the TV on: kengkadang...tuh kalo dah letih tahap dewa-dewa tuh...
What are you doing right now : siapkan tag nih... perghh...seminggu tuh nak siapkan tau...
Can you handle the truth : errr.... kalo yang tak menyebabkan sakit jantung...insya-Allah bolela kot...
Are you closer to your mother or father : mother...
Do you eat healthy : yup...
Do you still have pictures of you & your ex: nope... takde kejenya nak simpan...
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : IKEA... *ekekek...mesti korang dah agak dah jawapan aku nih*
Are you loud or quiet most of the time : tah ekkk...tengok mood...
Are you confident : mustila... hidup kenala konfiden...

5 things I was doing 10 years ago
- belaja kat UiTM...
- tinggal jauh from family...
- perghhh...kena study...study...study...
- kena basuh, gosok & lipat baju sendiri...
- enjoy dengan kengkawan...

5 things I would do if I were a billionaire
- beli tanah, umah dan ape-ape yang bole buat rete la...
- dok umah goyang kaki... *ahaks* nama pon orang kaya kan??
- pakai kete biase-biase aje...beli umah pon biase-biase aje... eee... kalo bole bio tak nampak cam orang kaya... yela... bahye...woo
- semua kaum kerabat family aku dan hubby akan ku angkut bawak pegi haji...
- derma mana yang patut....

5 of my bad habits
- suke pikirkan sangat perasaan orang lain *risau semacam*.... tapi slalunya orang tak penah pon nak amik pedulik perasaan aku...
- tah ekk... takde kot... sebab so far hubby aku tak penah komplen ape-ape pon....

5 places I’ve lived/living

- banyak tempat kot... aku nih idup cam orang nomad sket... maklumla ayah aku chekgu beso...

5 people I tag-
- sape nak buat angkat tangan....

13 comments:

  1. okez sis..i angkat tangan ni..nampak tak..*ihiks* sebenornya i pun dah buat ngehehehehe

    ReplyDelete
  2. reena..panjang nyer..aduhai..eila nak sorok tgnla..sebab byk keje kat opis..baca je buleh kan..hehe

    ReplyDelete
  3. panjangnyer tag...
    juice sker r cre reena jawab...klako pun ada.

    ReplyDelete
  4. kak reena kntoi tido kat kelas.kui3


    p/s:manis ade ksi sumthin kak akk.nnt paste kat blog ek.huhu

    ReplyDelete
  5. owhh...
    ex uitm ke??
    uitm mn dulu?
    kos pe yah?

    ReplyDelete
  6. kagum lak dgn usaha akak wat tag..uhuuu.. penat gak baca.. :p

    ReplyDelete
  7. mcm sronok lak tag nih kan..insyaAllah if i rjin nti i angkat tgn k yang..wat ms skrg..tgn berat ler..hehhe

    ReplyDelete
  8. rasp - meh pos sini tangan tuh sis...*ihik* sbb tak nampak...

    darlee zuris - fuh...ngalahkan jawab exam yang...

    eila @ along - ahaks... no problem sis...

    juice - kelako ke yang??... gelak lebih2 sket k...hehe

    cik manis - tuh ler pasal yang... dulu time skolah tido lewat kot 2 baru tido...kononnye study giler la...nasib tak gilerr...

    nadzrah - uitm, segamat yang... kosmetik jekk...kui..kui..kui...

    akakpokpek - ohooo...ngelat yekkk..

    bluesberry - *ahaks* tukang bc pon dah penat inikan pula owang yg dok menaip nih....

    sery - tangan berat angkat sudip ke yang...?? *ihik*

    ReplyDelete
  9. uikss memang panjang kan.. letih nak menjawab, tak gittew ;D

    ReplyDelete
  10. akhirnya selesai jua kan kan reena ???
    baguih2.... blh tag lagi nie.. ahakzzzz....

    ReplyDelete
  11. perantausepi1306 - fuh...mmg letih sis...

    sweetmama - *ihik* pandai ko yek... ekekekek

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)