Blogger templates

Jan 29, 2009

Eh.. eh... iPhone 3G la....


Lihatlah dunia...
Sambil menayang-nayang toy baru aku...
Ahaks... kalo sesape penah baca entry aku pasal How i Wish,
mesti korang perasan kan yang aku memula tuh nak mintak hadiah besday PSP kat hubby aku...
Tapi setelah seabes hangus aku pikir ape yang sebenarnye aku nak,
aku pon telah menuko decision aku...
dek terpukau dengan kejelitaan wajahnye owhhh....
dan bodynye yang slim-melim tuh
Ianya jugak telah berjaya mengopak duit tabung aku...
*ces... apetaknye rege ngalahkan duit gaji aku bulan-bulan...*
Canepon... hati ini sunguh menggatal pegi beli gak...
Napsu... napsu... hehe...

Walopun di'sponsor' hubby aku 2/3 dari rege sebenarnye tapi hati kecil aku akan melonjak lebih tinggi kalo di'sponsor' 100%... opppsss... hehe...
Tapi ape-ape hal pon... aku sayang hubby aku lebih dari 100%...

Thanks Pa!! ilebiu very-very much...


Muke tersengih hepi sambil menggodek-godek toy baru. Sebab takde buku manual... nampak gayenye kenala aku pegi kedai buku carik buku iphone 3g... duhhh... duit lagik!!! Takde yang fotostat je ke?? ahaks... Takpon sesape yang ade tuh, meh bagi pinjam kat aku... tak baek taik idung masin tau...

27 comments:

  1. susah susah, ko bagi kat aku je.biar aku yang guna.hehe

    ReplyDelete
  2. beshnyer dapat toy baru... godek jgn tak godek

    ReplyDelete
  3. baru dpt buka blog kak reena.. celcom ni saje je.. T_T

    eh eh bestnya~
    nak jugak~~ hehehe...

    ReplyDelete
  4. uish... bestnya.. selamat godek menggodek ya

    ReplyDelete
  5. kita ada iPod touch... rupa dia lebih kurang sama cam iphone reena tuh... tapikan.. kita dapat FREE!!! huhuhuhu jgn jelesss..

    ReplyDelete
  6. Hikhikhik ;) Muka teruja main ngn new gadget!!! :D

    Camne, puas hati ke? Syiok ke pkai apple tu? Errmm.. siap display gmbr 3 beranak kt skrin lagi tuh!!! :D

    ReplyDelete
  7. wah...muka berseri dok godek benda tu.. rasa cam dah x nak toleh kiri kanan lagi kan..hehe

    ReplyDelete
  8. Lemang tetap setia bersama nokia sabun.. (huhuh) rintahan hati tak didengari suami...

    ReplyDelete
  9. wahhh!!!..aipon tuh..(muncung pjg sket)..ekekeke..

    apa kata pasni reena sponser akak lak??..wakakaka..

    ReplyDelete
  10. wah...wah..wah...dpt iphone. beshhnyee...kite pun dh lame nak phone tu...iskiskisk...

    ReplyDelete
  11. kita dulu..masa hp 3G baru2 malatop..mmg sambar sebiji..tapi takdela kalah duit gaji..tak mampu den..alih2 baru pakai tak smpia 2thn..rosak la plak..tanye kedai, kos nak baiki jer dah cecah RM300..huuuuiii..last2 beli tepon biase jer..waaa..apakata laling sponsor kiter phone yg samer..hehe..ala cikit jer..laling sponsor 4/4 drpd rege boleh?hihi..

    ReplyDelete
  12. menjeles i ....
    byk software bley guna tu..
    mmg semua menarik..hehe

    ReplyDelete
  13. kak..
    brp gig tu?
    sharil baru cdg nk beli
    ayah die kat hawai ckp hp tu murah kat sana
    yg 8gig just dlm 800 duit kite

    ReplyDelete
  14. wahh iphone... tantekkksssss leh hapdets anywhere la camni ;D

    ReplyDelete
  15. wey..saje a tuu..aq jelez tau..
    tp aq pun soka gak kalu ko sudi sponseeerrr 100% kat aq..muahahaha..

    opss....lupa..bsday aq bulan 7 ni ek..8hb...muahahaha...ada motip di sebalik date ni...hahaha

    ReplyDelete
  16. camne ley x de manual plak??
    huhu~
    bper riban la tuh hp
    mesti mahal..
    ngaaa~~

    ReplyDelete
  17. isk apsal lah hati tu gatal sgt ek..kan dah terbeli ngehehehehehe..

    ReplyDelete
  18. amboi..x leh thn la tengok reena punya iPhone 3g tu..tp apalh daya..elaun sebulan pn tk lepas nk beli mende alah ni...:(

    ReplyDelete
  19. sbg org yg x up-todate ni kan, nak gak tanya apa tuh? manual tu kan cuba la donlod dari tenet...

    ReplyDelete
  20. suka bebel - haha...no...no..no...

    cik anie - mmg besh sesangat...rase cam nak bwk tido skali...ahaks..

    tulang ikan kewl - pg buat peperangan dkt celcom yang...hehe... nak jgk kenala beli sndiri...*ihik* kalo singgit bole gak akk hadiahkan...lalalala

    cutemiut78 - owhh...tenkiu sis..

    mimiejibam - *ihik* kalo beli itouch mmg kompom dpt pree jgk yang... tp sbb rege ifon nih melampau tuh yg kena sumbang duit sendiri sket... (erk?? sket ke?? lalala)

    tny - besh sgt2 yang...mmg teruja gitu....dah lame tau ngidam...

    nurmala - ahaks... kat opis pon dok godek2 nih... mmg tak lyn org trus... hehe

    lemangcute - ahaks... sis...rintihan hati kena pakai surround baru bleh dgr kot...cuba try..

    e_ja - ekekekke... sponsor singgit ok sis??

    may - kite pon dah lame ngidam tau yang...seb baik tetiba dah de 3g nye... mmg dok tggu dari taun lps lagi..

    monkey da luffy - gi beli sendiri k...kat low yat ade byk..ahaks..

    della - haha.... kite bole bg sponsor 1/2900 jer kot...heheh

    shafie - a'ah... main game takyah picit2 pon...goyang2 kan h/pon tuh jek....canggih btol... kan (sowiii...kejakunan sket) hihi...

    darlee zuris - akk beli 16gigg trus yang...beza 8 dgn 16 nih 3 ratus jer... so better sambar yg beso sket gig..800 tuh kira cheap la yang....tp kena survey kat internet dulu samada hawaiinye bole buat unlock atau tidak...setau akk from us, china, jepun yang bole buat unlock...

    perantausepi1306 - hp nih mmg laju kalo bab msk internet tp laju gak ngap duit gak...so hehe...slalunye kite carik free wifi jela...

    nana - ahaks... yang, kite bagi gambo ifon okie tak time besday tuh...hehe

    nadzrah - sbb ifon nih takde kat m'sia lgk yang... manual dia simple jek...tp bab application kat dlm dia tuh...kena try godek2 sbb ade mcm2...

    rasp - ahaks... tuhla psl sis...

    ladyell - alohai....takpe yang...hanpon yg pntg bole buat calling2 dgn bermsg... nih sbb gatal nak main internet guna free wifi... sbb malas nak bwk comp...pikir2 baik beli yg serba guna...

    akuni - ahakss... nih manual nak tau ape yg patut dunlod dr internet sbb sis... hanpon.. nih...ade byk sgt dianye application dan bole buat mcm2...tp application dia nih ade yg bole guna ade yg tak bole guna...hehe...mst foning kan..

    ReplyDelete
  21. cewahhhhh
    ade org 2 bergaye dgn phone bru..
    keke
    cntik la kak
    pilihan yg bjak ;)

    ReplyDelete
  22. haha.. tenkiu...tenkiu... rege pon tantek yang...

    ReplyDelete
  23. wah, best tuuhh....
    idaman kalbu SM tuu...
    PDA phone sasaran seterusnya...
    Iphone salah satu pilihan hati tuu...
    Tapi.. blum mampu lagi..
    tunggu hubby sponsor la...
    selamat godek2...

    ReplyDelete
  24. sm - mmg besh yang... mcm2 ada... haha...tenkiu....tenkiu...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)