Blogger templates

Jan 18, 2010

Crocheted Cardigan in Stripe Pattern


Nih kira 1st crochet cardigan yang aku buat dalam warna belang-belang yang telah direquest oleh customer aku yang bernama Efy *thanx ya*... Kalo nak bagi skala dari 1 sampai 5 kepayahan buat crochet belang-belang nih, aku ngase aku nak letak kat skala 3 kot. Yang jadi payahnye buat crochet belang-belang nih ialah time nak tukar kaler benang dan matikan benang yang sebelomnye... Kalo tak matikan btol-btol, sambungan benang tuh akan tertanggal dan patternnye akan terbukak. So, kenalah bagi extra teliti sebab taknak benang tuh terbukak dan mengelakkan dari aku 2,3 kali buat keje yang sama. Lagipun, bukan ape, pattern nih biasanya aku bole siapkan dalam mase 3-4 hari je untuk satu pattern telah ter'drag' sampai 6-7... pheww..  Takpe... takpe... aku anggap nih sebagai cabaran... Hidup kalo takde cabaran pon kengkadang tuh tak besh gak... tak thrill la gitu... canepon aku harap efy berpuas hati :D

14 comments:

  1. bila la bole saya tempah satu kat awak reena???

    ReplyDelete
  2. lg comel belang2 dr 1 kale je..hehe..

    Reena,pe kate nnt kt ym je. nk tepon2 segan ler..hehe

    add kite
    pompuansengalke@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. cuba akak buat black and white tgk lawa tak.sy minat 2 kaler tu huhu

    ReplyDelete
  4. chomel je...
    dah pelbagai hasil kait u sis...hebat!

    ReplyDelete
  5. laling..kita blm smpt nk amik gambo aisyah dgn cardigan yg reena buat tu..sebabnya aisyah blm muat lg dlm cardigan tu..kurus cikeding lg..pastu kalo kita try pakaikan kat dia..sure dia jakun..pastu tak sempat nk snap, dia dah tanggalkan..huhu..tggu dia beso sikit

    ReplyDelete
  6. reena, nice but nampak "lecehnya" nak buat.
    Try buat untuk budak2 besar. Boleh jadikan sweater.

    ReplyDelete
  7. reena, nice but nampak "lecehnya" nak buat.
    Try buat untuk budak2 besar. Boleh jadikan sweater.

    ReplyDelete
  8. wah.. memang cantik la dik.. ko memang hover kreatif tau

    ReplyDelete
  9. kakak...

    saya nak kaler pepel n pink plzz...hehhehehe

    saiz baju 42 hiks~

    ReplyDelete
  10. santeeekkk ... sangat .. suke coler cokolat tuh ...


    tips-jejaki-pengunjung-blog-anda

    ReplyDelete
  11. tenkiu... tenkiuu... korang MMG BESH... hihi...

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)