Blogger templates

Nov 17, 2012

Legoland Malaysia : LEGO Mascot

Selepas lunch di Restoran The Cafe (entry i yang ini ---> http://www.reenaonline.com/2012/11/legoland-malaysia-cafe.html). I dan Ariana berlari dapatkan Lego Mascot (Maskot Lego) yang berdiri di hadapan kedai The Big Shop. Punyalah excited kita orang nak bergambar (tapi sebelum bergambar kenalah beratur dulu tau). Apa lagi, i minta tolong official photographer Legoland ambilkan gambar kami dengan kamera Nikon D5100 milik i dan jugak kamera dorang. Selepas bergambar, i diberikan resit untuk tebus gambar kami di PictureAir Booth yang terletak di dalam The Brick Shop (kalau tak nak tebus pun boleh je, sebab i kan dah ada gambar yang sama dalam kamera i. Bijak-bijak!). Macam mana pun pada pendapat i, kemudahan yang disediakan oleh Legoland Malaysia ni menyenangkan untuk orang yang tak bawa kamera ke sini dan gambar tersebut boleh terus diproses sebagai kenang-kenangan. At least takdelah terkilan sangat, dapatlah tunjuk satu kampung bukti datang Legoland Malaysia. Hehehe...

Tapi sedihnya, i tak pasti apa nama sebenar maskot ni (dah bergambar punya erat, tak sempat pulak nak berkenalan. Huhuhu). Agaknya maskot Joker kot. Atau korang tahu apa nama maskot ni?

Senarai kisah Legoland Malaysia yang lain, korang boleh baca di dalam blog i dengan memicit link di bawah (happy reading!) :
http://www.reenaonline.com/search/label/Legoland%20Malaysia




Inilah rupa resit / kupon yang akan korang dapat bila ambil gambar dengan pertolongan official photographer Legoland Malaysia.

p/s : rasa macam nak bawa balik je maskot ni letak depan rumah i. Hehehe....

8 comments:

  1. Replies
    1. Lepas ni pergi main Lego ok :) Hehehe... Seronok!

      Delete
  2. salam perkenalan.. best x legoland? planning nk gi next year.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best!!! Tapi depend atas kesukaan orang tu jugak. Kalau suka Lego best jela. Kalau tak suka, jadinya tak best. Hehehe...

      Delete
  3. comey pulak tgk maskot tu.. heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? hehehe... best buat bantal peluk :)

      Delete
  4. Babe,
    Main menatang roller coaster tu sumer kena bayar lain or dah masuk sekali dalam ticket dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah masuk sekali dalam tiket babe, lepas tu kau mainlah sampai lebam. Hehehe :)

      Delete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)