Blogger templates

Dec 23, 2012

Everyday is a Blessing / Setiap Hari Adalah Rahmat #2











Untuk mereka yang tertanya-tanya keadaan Damien sekarang (melalui kisah dekat entry ini ---> http://www.reenaonline.com/2012/12/anak-terjatuh.html), alhamdulilah mata kanan Damien dah semakin pulih cuma bengkak pada bahagian bawah mata je masih belum surut lagi sepenuhnya. Luka yang telah digam / jahit pun dah sembuh tapi parut still ada lagi. Buat sementara waktu i sapukan dulu ubat parut yang doktor bekalkan. Nama ubat parut ni ialah Strivace (scar treatment gel for kids), mungkin lepas ni, i cadang nak beli ubat parut yang lain juga.

Ini gambar-gambar yang i ambil minggu lepas dengan kamera Nikon D5100. Tengok jelah keletah dorang ni yang busy dengan iPad dan iPod sepanjang hari.

Apa yang buatkan i gembira?
  • Mata Damien yang semakin pulih (syukur sangat...)
  • Abang Long yang kuat menyakat / mengusik Damien.
  • Kak Ngah yang penyayang dengan adiknya.
  • Sarapan Hot & Roll homemade yang i buat laris! Hehehe...
  • Rambut Kak Ngah dah makin panjang (nak kena potong sikit ni).

Have a nice day korang!

Klik pada label Everyday is a Blessing / Setiap Hari Adalah Rahmat untuk gambar-gambar yang lain (Love!)

18 comments:

  1. erm....masih ade kesan although dah weeks dh kan kejadian jatuh tu...xpela yg penting xde major issues on eyesight dia....
    mesti risau kan??/sib baek hero strong...sonok tgk sibling yg len melayan karenah adeqnye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat tu Intan, dah terfikir jugak nak bawa pergi specialist untuk full treatment kalau something wrong happen. Alhamdulilah semuanya back to normal :) tinggal nak hilangkan / kurangkan parut je :)

      Delete
  2. akak..comelnya header. hehe. background pun comel!!

    ReplyDelete
  3. betul headernya comel..peluk jantung..

    apapun semoga cepat sembuh adik Damien

    ReplyDelete
  4. kesian nye dia, alhamdulillah dah makin ok kan..tc yea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur sangat-sangat. Anyway macih ye :)

      Delete
  5. jatuh ke? Mee igt tanda lahir.. Sb tgk dy mcm biase je. Kuat sgguh ank jantan akak . Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye mee terjatuh. Huhuhu.... Kuat-kuat pun risau berganda-ganda akak rasa tau :)

      Delete
  6. Replies
    1. A'ah dear, syukur sangat-sangat. Kalau tak... tak tenteram rasa hati :)

      Delete
  7. nasib tak parah sgt.. dh mcm mata panda tp masih hensem.. cian dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa awal-awal jatuh, rasa dah nak menangis tengok mata dia Far. Macam-macam fikir... effect dekat mata ke? Ada apa-apa problem ke? Alhamdulilah.... semuanya dah ok :)

      Delete
  8. aduhai ngilu tengok lebam tu, dekat sgt ngan mata. good la dah get better kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm... tulah MJ, hari-hari belek mata dia. Selalu doa supaya cepat pulih. Alhamdulilah dah ok dah tapi still lagik berparut.

      Delete
  9. kenape mate damien? jatuh ke..tertinggal sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... iye awak :) nanti baca entry yang sebelumnya k.

      Delete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)