Blogger templates

Oct 8, 2012

Everyday Is A Blessing / Setiap Hari Adalah Rahmat #1

Mulai hari ini, i akan wujudkan satu entry istimewa dalam blog i (mungkin bukan dengan satu entry sahaja tapi i akan gunakan tajuk entry yang sama ini berulang-ulang kali). Entry ni diberi nama sebagai "Everyday Is A Blessing" atau dalam bahasa melayu ialah "Setiap Hari Adalah Rahmat". Kalau korang sebelum ini dah sedia maklum dengan istilah "Wordless Wednesday" atau "Rabu Tanpa Kata-kata" di setiap blog-blog lain. I rasa korang mesti dah faham atas tujuan apa entry ini diwujudkan. Yang kelakarnya, i tak pernah langsung buat sebarang entry berkaitan Wordless Wednesday selama ni tau. Maklumlah i kan rajin bercerita (rajinlah sangat kan? Hehehe...)

Jadi untuk setiap entry yang bertajuk Everyday Is A Blessing ini, i akan letakkan gambar-gambar yang i ambil dan cukup bermakna untuk i. Lagipun setiap gambar ada cerita tersendiri kan? Dan bersesuaian dengan tajuk entry itu sendiri, Setiap Hari Adalah Rahmat untuk diri i dan keluarga (i harap begitu juga untuk korang semua. Amin).





Abang Long suka main race car, Kak Ngah pula nak jadi doktor pakar kanak-kanak (pediatrician) dan Adik pulak suka menunggang kuda hijau (hehehe...). Happy je jadi macam dorang kan? Mama jelous tau!

p/s : So, macam mana dengan hujung minggu korang semua?

11 comments:

  1. aman nye tengok anak² kau bermain.. anak aku kalau main² mesti nak berebut.. ^__^

    ReplyDelete
  2. untung jadi budak budak kan...

    ReplyDelete
  3. hujung minggu duduk di rumah saje huhuhu

    ReplyDelete
  4. sama la kuda kita.. mia punya kaler pink.. ;)

    ReplyDelete
  5. erm good idea tu..wordless wednesday tu dah command sgt..teehee..

    ReplyDelete
  6. i love you
    you love me
    we are happy family

    tu ler perasaan saya bila tengok gambar2 kat sini

    ReplyDelete
  7. sejuk hati bace entry ni reena..

    ehem reena ape khabar? hrp2 sihatlah iya..

    psst, reena..sya nk tumpg tanye, awk tahu mcm mane nk masukkan games ke dlm iphones...puas godek2 dlm tenet x jumpe..* bluurrr sbnrnya *

    hrp2 boli tolong...
    oklah bubai..wassalam..

    ReplyDelete
  8. sejuk hati bace entry ni reena..

    ehem reena ape khabar? hrp2 sihatlah iya..

    psst, reena..sya nk tumpg tanye, awk tahu mcm mane nk masukkan games ke dlm iphones...puas godek2 dlm tenet x jumpe..* bluurrr sbnrnya *

    hrp2 boli tolong...
    oklah bubai..wassalam..

    ReplyDelete
  9. tgk anak2 main mmg seronok. apalagi bila diorg tgh tidur kan..:)
    ni blog ayu: sweetlilcraft.blogspot.com.

    ReplyDelete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)